kassa verschil, mag mijn baas eisen dat ik dat uit eigen portemonnee bij leg? en wat als ik dit niet wil? ben ik dan me baan kwijt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, dat mag hij niet eisen omdat dat wettelijk niet mag. In 2003 heeft de hoge raad daar een uitspraak over gedaan: "De Hoge Raad geeft een kassamedewerker zelfs nog meer bescherming. Een kastekort valt niet onder de verantwoordelijkheid van een kassamedewerker. In deze zaak (HR 13 april 1984, NJ 1985, 2 (conc. A-G Franx) betrof het een kastekort van ruim Fl. 4500,- Een medewerker hoeft zelfs niet eens een verklaring te geven van het kastekort. De werkgever moet aantonen dat er een ernstig verwijt is te maken richting de werknemer" Kortom, laat je baas maar even dit antwoord zien. (Iets anders is het dus als je een ernstig verwijt valt te maken. Bijvoorbeeld als je bijzonder achteloos met je kasgeld omgaat en de lade laat openstaan als je gaat lunchen of zo iets. Maar dan zal hij dat moeten bewijzen)

Natuurlijk mag hij dat niet eisen, het gebeurt in een winkel altijd wel dat er ergens een keer wat misgaat bij de kassa. Leidt soms tot een overschot, maar vaker tot een verlies. Als het regelmatig gebeurt, is het wel terecht dat de baas je hierop aanspreekt, hij zou je zelfs kunnen ontslaan als het te vaak en te veel blijft gebeuren. Maar als dit 1 van de eerste keren is, dan is het een heel rare eis van je baas, en lijkt het me absoluut niet logisch dat je hierom weg moet.

lijkt mij niet want als iemand bijvoorbeeld een fooi geeft of te veel geld geeft mag jij dit toch ook niet houden

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100