auto verkoop ongedaan maken als verkoper?

Enkele dagen geleden heb ik via mijn ouders mijn auto (oldtimer) verkocht. Ik heb er ontzettende spijt van omdat het mijn eerste auto was, het was mijn droom auto, ik heb er zo lang naar gezocht en voor gespaart, en aan geknutselt, en nu hij weg is besef ik dat pas echt, hoe erg ik van dat ding hou. Ik heb de koper al gebeld met de vraag of we de koop ongedaan kunnen maken, ik wil er zelf wel 10% van de verkoop prijs bovenop leggen. Maar de koper wil dat niet, omdat hij zijn eigen auto ook al weer aan iemand gegeven heeft.

Ik was zelf bij de verkoop niet aanwezig, en heb niks ondertekend, er was geen contrakt, er is contant betaald, alle papieren zijn mee gegeven en de auto is op de naam van de koper overgeschreven. Is er mischien nog een mogelijkheid om de verkoop ongedaan te maken?

Ik heb zelfs de verzekering nog niet opgezecht.

Weet jij het antwoord?

/2500

Koop is koop, de auto is overgeschreven en de nieuwe eigenaar wil de auto niet terug verkopen. Juridisch heb je geen enkel punt om de auto terug te kunnen kopen. Een contract tussen particulieren is niet nodig, dus ook dat punt is niet van toepassing. Helaas, ik begrijp de frustratie maar nogmaals een heel vriendelijk belletje naar de koper is het enige dat je nog kunt doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100