is het strafbaar om bloemen te plukken uit de berm? Zo ja, wat is de reden hiervan en wat bedraagt de eventuele boete?

Weet jij het antwoord?

/2500

Bloemen plukken in de berm is in principe niet strafbaar. Het wordt anders als het om beschermde bloemen gaat, die mag je niet plukken. En het mag uiteraard ook niet langs de autoweg of de autosnelweg, want daar mag je niet in de berm lopen. Toegevoegd na 1 minuut: Ik kan zo snel nog niet vinden hoe hoog de boete voor het plukken van beschermde bloemen is.

Ja, je plukt natuurlijk andermans bloemen. Je zou dus van de eigenaar van de grond, toestemming moeten krijgen ,om daar bloemen temogen plukken( mits niet beschermd) en om daar te mogen lopen. Heb ooit in een ver verleden waterplanten uit een sloot gehaald langs de weg, direct een bekend busje met strenge mannen met een pet op. Ze onderzochten of het soms beschermde planten waren die we er uit hadden gehaald, toen dat niet zo was, kregen we een waarschuwing dat we wel in overtreding waren. Het was in een buitengebied. We kregen geen boete.

Bloemen plukken in de berm is niet strafbaar als het een berm is die bij een openbare weg hoort. Die bloemen zijn dan van niemand. Natuurlijk mag je niks vernielen om bij die bloemen te komen. Als de berm van een bewoner is, of als een bewoner de berm bijhoudt en daar dus eigen bloemen in heeft staan mag het niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100