Wie bepaald of een bouwkundig ontwerp voldoet aan de eisen van de gemeente? en of je een bouwvergunning krijgt?

Ik heb een ontwerp gemaakt voor een project. Het is nogal een groot ontwerp van 6 meter hoog en 125 meter lang. De welstandcommissie heeft een positief advies gegeven. Wat word er met het advies gedaan en wie bepaald of je een bouwvergunning krijgt? De gemeente wil namelijk geen bouwvergunning verlenen voor dit ontwerp. Het zou te hoog zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In elke gemeente is er een technische dienst die nagaat of uw ontwerp voldoet aan de bouwkundige eisen van hun. Dit kan op legio punten zijn, bv aantal verdiepingen, kleur gevelsteen, platdak of niet, enz, enz. Dit is om een beetje uniformiteit te hebben en er bv in een woonwijk plots geen hoogbouw opduikt, of nog dat iedereen 5m van de straat moet blijven tbv een voortuin en erop toeziet dat er niemand maar 2m aanhoudt, enz. Zo kan het zijn dat ze die 6m veel te hoog vinden omdat het bv het zicht belemmerd voor de veiligheid van het verkeer, ook omdat het totaal niet past in de omgeving, en zo kan ik er nog wel een paar bedenken.

Wie er ook een gunstig advies zal uitbrengen doet hier niet ter zake. Het gebouw voldoet NIET aan de Algemene Plaatselijke verordening; "het is te hoog". De gemeente bepaalt in deze. Het gebouw moet aan de regelgeving van de gemeente voldoen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100