Wat als je een illegaal trouwt, deze uitgezet wordt, en je wilt scheiden van deze persoon, maar zit in zijn/haar eigen land, en mag niet meer terug?

Als je illegale partner gaat trouwen met jou, puur uit liefde en dus niet om de papieren en hij wordt tóch alsnog uitgezet... Hoe moet je dan scheiden van elkaar? Hoe zit dat, hoe gaat zoiets dan? Is scheiden dan nog mogelijk? Of moet je dan getrouwd blijven? Want die persoon mag dan niet meer Nederland in om zijn papieren hier te regelen, toch?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor een echtscheiding is een advocaat altijd nodig, dus de buitenlandse partner kan een Nederlandse advocaat machtigen om de procedure te voeren. Hij of zij hoeft dus niet meer fysiek in Nederland terug te keren. Het is ook mogelijk om eenzijdig een scheiding aan te vragen. Dit kan soms nodig zijn omdat de buitenlandse partner niets meer van zich laat horen. De procedure verloopt dan op tegenspraak, wat wil zeggen dat de partner zes weken heeft om in te reageren op de dagvaarding. Het voordeel is dus dat ook als de partner niet mee wil of kan werken, dat er een scheiding uitgesproken kan worden. Het is het wel nodig dat de partner op de juiste manier gedagvaard is: hij of zij moet immers redelijkerwijs wel op de hoogte geweest moeten zijn van het scheidingsverzoek.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100