Als je een bordje hebt met eigen terrein kun je dan mensen die er niets te zoeken hebben weg sturen? het lijkt me wel

Toegevoegd na 1 minuut:
het is mag je dan mensen weg sturen sta je dan in je recht

Weet jij het antwoord?

/2500

Als in het kadaster staat dat het terrein van jou is mag je ze wegsturen. Hier is zelfs geen bordje of hek voor nodig, wel is het zo makkelijker aan te geven dat het eigen grond is.

Het aloude artikeltje 461 :) Wetboek van Strafrecht Artikel 461 Hij die, zonder daartoe gerechtigd te zijn, zich op eens anders grond waarvan de toegang op een voor hem blijkbare wijze door de rechthebbende is verboden, bevindt of daar vee laat lopen, wordt gestraft met geldboete van de eerste categorie. Toegevoegd na 2 minuten: Zie afbeelding. Dit kun je gebruiken als waarschuwing aan degene die zich onbevoegd begeeft op jouw terrein. Dit bord heeft overigens weinig tot geen juridische waarde.

ja, je mag de mensen dan wegsturen. als ze geen gehoor geven aan je vordering, dan maken ze zich schuldig aan artikel 138 van het Wetboek van Strafrecht. Artikel 138 1 Hij die in de woning of het besloten lokaal of erf, bij een ander in gebruik, wederrechtelijk binnendringt of, wederrechtelijk aldaar vertoevende, zich niet op de vordering van of vanwege de rechthebbende aanstonds verwijdert, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste zes maanden of geldboete van de derde categorie. 2 Hij die zich de toegang heeft verschaft door middel van braak of inklimming, van valse sleutels, van een valse order of een vals kostuum, of die, zonder voorkennis van de rechthebbende en anders dan ten gevolge van vergissing binnengekomen, aldaar wordt aangetroffen in de voor de nachtrust bestemde tijd, wordt geacht te zijn binnengedrongen. 3 Indien hij bedreigingen uit of zich bedient van middelen geschikt om vrees aan te jagen, wordt hij gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de derde categorie. 4 De in het eerste en derde lid bepaalde gevangenisstraffen kunnen met een derde worden verhoogd, indien twee of meer verenigde personen het misdrijf plegen.

Bronnen:
http://www.wetboek-online.nl/wet/Sr/138.html

Het bordje is niet altijd nodig. Als er een afzetting is met prikkeldraad, een hek of een muur, met daarin een poort of deur, die altijd op slot is en alleen geopend wordt voor het binnenlaten of uitlaten van personen en/of goederen... dan is het voor iedereen duidelijk dat je er zonder toestemming van de eigenaar niet hoort te komen. Uiteraard kan en mag je mensen die 'recht van overpad' hebben niet tegenhouden. (Altijd leuk, dat geneuzel te zien bij de Rijdende Rechter...)

de juiste antwoorden zijn al gegeven, echter als er geen gehoor aan de vordering wordt gegeven dan kan enkel de politie hier tegen optreden. Dus als men niet naar je luistert, de politie bellen. Dan wederom vorderen en bij niet voldoen zullen de mensen worden verwijderd/aangehouden en kan jij aangifte gaan doen.

Ja dat recht heb je zeker. sterker nog je hebt het recht om vanaf je eigen terrein op mensen te schieten als ze jou terrein op gaan

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100