Welke bankgegevens moet je verstrekken bij het aanvragen van een uitkering?

Mijn vriendin heeft helaas nog geen nieuwe baan gevonden en over 6 weken loopt haar WW af. Met een beetje pech zal ze dus bijstand moeten aanvragen. Nu weet ze al dat ze dan ook bankafschriften moet laten zien, van het afgelopen half jaar. Ergens snapt ze het wel; ze zal aan moeten tonen wat haar inkomsten zijn (waren).

Maar is ze ook verplicht om echt ALLES te laten zien, bijv. hoeveel ze heeft gepind met boodschappen doen? Of mag ze die gegevens zwart maken op de afschriften (of eigenlijk op de kopieën)? Is er ergens op internet iets te vinden hierover?

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ik ben een ervaringsdeskundige: je moet echt alles laten zien, niks niet met typex gegevens verwijderen! ook je spaarbankrekening/hypotheek/elke rekening die je hebt lopen, daarvan moet je de gegevens tonen. als je niet alles zou hoeven tonen, dan kan je dus 10 miljoen euro op de bank hebben en een uitkering aanvragen...? daarom! "bijstandsuitkering aanvragen" als je dit googlet, krijg je een lijst van mogelijkheden om informatie op te vragen. antwoord : je moet met de billen bloot, dat wil zeggen : alles tonen !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100