Ik wil veiligheids camera's aan de voorkant van mijn huis installeren. Tot hoever mag ik de straat ook opnemen?

Het idee is vanuit de tweede verdieping van mijn huis naar de voordeur op te nemen. Dit is echter wel ook de stoep en straat.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De beelden die je filmt mag je maximaal 24 uur bewaren tenzij er strafbare feiten op staan en je deze aan de politie wilt geven. Als je het alleen doet om te zien wie er voor je voordeur staan heb je misschien geen opnamemogelijkheid nodig. Als je er een ontmoedigingsbeleid bij voert, kun je overwegen een paar nepcamera's op te hangen op duidelijk zichtbare plaatsen (aan de gevel, voor je ramen, in de boom). Overleg dit met je buren, misschien willen zij ook wel aanhaken. Toegevoegd na 4 uur: En het is verstandig om aan te geven middels een bordje of een sticker dat je de boel met een camera in de gaten houdt.

Je mag alles op de openbare weg filmen (tenzij er duidelijk een APV aangeeft van niet). Je mag de beelden alleen niet openbaar verspreiden. Als de camera ook gericht staat op je buurvrouw, neem dan een goede glasverzekering.

Als het enkel gaat om de weg en de voortuinen die direct aan de openbare weg gelegen zijn is er geen enkel probleem als men niet de camera richt op één bepaalde tuin / pand. Ook mag de camera geen beelden meenemen die de privacy van de mensen in de woningen of achtertuinen kan schade.

Je mag niet op de straat te filmen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100