Kan ik ontslag nemen na de proefperiode?

mijn proeftijd is verstreken. ik heb een tijdelijk contract van 6 maanden. kan ik nog ontslag nemen of moet ik de 6 maanden afmaken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja hoor je kunt ontslag nemen, na de proeftijd zit je wel met opzegtermijn, zoals in je contract staat. In je proeftijd heb je geen opzegtermijn, kun je van de een op de andere dag wegblijven, nu dus niet meer

Je kan ten aller tijden ontslag nemen. Ook je baas kan je ten aller tijden ontslaan. Maar het kan dus ja.

Je proeftijd is ook voor jou om te kijken of het is wat je wilt. Je kunt altijd je ontslag nemen, maar bedenk wel dat het moeilijk is om nu aan werk te komen en het makkelijker is om vanuit een baan te solliciteren, succes!

Dat kan. Alleen moet je dan wel de regels volgen ( cao afspraak en opzeg termijn) anders krijg je oa geen uitkering.of kan je werkgever vervelende stappen nemen.

ja je kan ontslag nemen na de proefperiode. een proeftijd is voor werkgever zowel als werknemer de tijd dat er aan elkaar gesnuffeld wordt om te kijken of beide partijen elkaar bevallen, qua werk en houding. aan het einde van de proeftijd kan iemand zeggen : toch maar niet en een werknemer mag dan inderdaad per direct opstappen. het tijdelijke contract was al weer een stap vooruit en dat zal je dus even moeten opnemen met de directeur/hoofd HR of het gewoon verscheurd wordt of dat er iets anders mee moet gebeuren !? als je al aangeeft dat je weg wilt, is het niet waarschijnlijk dat je gedwongen zult worden de 6 maanden vol te moeten maken !

Nee, je bent vrij om ontslag te nemen. Let wel, je hebt vermoedelijk wel te maken met een opzeg termijn. Deze kun je terugvinden in je arbeidsvoorwaarden/cao Omgekeerd wordt het anders, jouw baas kan jou binnen die zes maand niet zomaar ontslaan, of hij moet er voor kiezen om jou door te willen betalen...........tenzij het natuurlijk ontslag op staande voet is.

Als je ontslag neemt bedenk dan goed dat je geen uitkering krijgt. Mocht de 6 maanden vol maken en je werkgever verlengd je contract niet dan heb je een grotere kans daarop. Als je verdere vragen hebt kun je ook naar een rechtswinkel gaan/bellen om even te horen hoe het precies in elkaar zit

Je kunt ontslag nemen, maar je verspilt je recht op WW en het is niet verstandig in een tijd met veel werkloosheid.

Het ligt aan de voorwaarden in de arbeidsovereenkomst en de CAO, indien die van toepassing is. In beginsel zijn arbeidsovereenkomsten van een bepaalde tijd niet tussentijds opzegbaar, tenzij er schriftelijk andere afspraken over gemaakt zijn. (Zie artikel 667 lid 3 uit boek 7 van het burgerlijk wetboet). Deze afspraken kan je vinden in de overeenkomst. Indien er een CAO van toepassing is, kan het ook zo zijn dat daar iets over tussentijds opzeggen geregeld is. Als er een tussentijdse opzegging mogelijk is, dan geldt er vaak een opzegtermijn. Het staat je werkgever en jou vrij om met wederzijds goedvinden andere afspraken te maken. Maar als je werkgever niet mee wil werken, dan ben je gebonden aan de afspraken die op papier staan.

Bronnen:
http://maxius.nl/burgerlijk-wetboek-boek-7...

Je kan gewoon ontslag nemen, maar er is ook soms een uitwerkperiode van 4 weken en dat is ook bij ons, maar als je dan niet komt opdagen, word je ook meteen ontslagen, maar ik denk dat dat niet positief zal zijn als je nieuwe werkgever een keer een belletje maakt naar je oude werkgever.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100