Is het maken van een screenshot van iemand zijn twitter en deze dan doorsturen naar andere mensen strafbaar ???

Iemand heeft screenshots van mijn twitter gemaakt en zonder mijn toestemming deze doorgestuurd naar anderen. Het was/is een afgesloten account, dus alleen voor toegevoegde mensen zichtbaar.

Toegevoegd na 28 minuten:
Dus een afgesloten/beschermd account.. Waar alleen mensen waarvan ik wil dat deze het lezen, zien wat ik schrijf. De buitenwereld kan niet meelezen. Alleen als iemand opzettelijk een screenshot maakt natuurlijk wel. Ik ben er vanuit gegaan dat niemand anders kan meelezen, dan alleen de door mij geaccepteerde volgers.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat is computervredebreuk en inderdaad strafbaar. Alleen met jouw toestemming had dit mogen gebeuren. Toegevoegd na 4 minuten: Wetboek van Strafrecht Artikel 138ab 1. Met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de vierde categorie wordt, als schuldig aan computervredebreuk, gestraft hij die opzettelijk en wederrechtelijk binnendringt in een geautomatiseerd werk of in een deel daarvan. Van binnendringen is in ieder geval sprake indien de toegang tot het werk wordt verworven: b. door een technische ingreep, 2. Met gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren of geldboete van de vierde categorie wordt gestraft computervredebreuk, indien de dader vervolgens gegevens die zijn opgeslagen, worden verwerkt of overgedragen door middel van het geautomatiseerd werk waarin hij zich wederrechtelijk bevindt, voor zichzelf of een ander overneemt, aftapt of opneemt. 3. Met gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren of geldboete van de vierde categorie wordt gestraft computervredebreuk gepleegd door tussenkomst van een openbaar telecommunicatienetwerk, indien de dader vervolgens a. met het oogmerk zichzelf of een ander wederrechtelijk te bevoordelen gebruik maakt van verwerkingscapaciteit van een geautomatiseerd werk; b. door tussenkomst van het geautomatiseerd werk waarin hij is binnengedrongen de toegang verwerft tot het geautomatiseerd werk van een derde.

Bronnen:
http://wetten.overheid.nl/BWBR0001854/Twee...

Lijkt me niet strafbaar. Als ik 1 van je volgers was geweest, had ik deze tweet dan ook niet gewoon kunnen retweeten naar mijn eigen volgers? Toegevoegd na 1 minuut: Lijkt me niet strafbaar. Als ik 1 van je volgers was geweest, had ik dan bijvoorbeeld een tweet dan ook niet gewoon kunnen retweeten naar mijn eigen volgers? Of ik had iemand gewoon kunnen vertellen wat er allemaal op de pagina stond.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100