geld van verzekering zonder schade rapport mogelijk?

Ik heb vorige week een scooter ongeval gehad. ( ik ben alleen WA verzekerd )
De schuld was bij de tegen partij.
Nu hebben we ter plekken een schade formulier ingevuld alleen heeft er zich iets vervelends plaatsgevonden.
Toen ik door ging naar school en mijn scooter die avond wou ophalen (niet meer mogelijk om op te rijden) is hij gestolen.

Er zijn getuigen van het ongeval en heeft de politie mijn scooter kunnen zien. en ik heb brokstukken van mijn scooter.

Nu vroeg ik me af wat er allemaal mogelijk is qua vergoeding voor mijn scooter voor getuigen verklaringen van schade en politie rapport.

Het is allemaal erg vervelend dat dit bij elkaar is gevallen want iemand heeft een waardeloze scooter gejat waar ik nog geld voor terug kon vragen....

Hoor graag of iets in deze richting mogelijk is, juridisch gezien

Toegevoegd na 42 minuten:
(niet voor diefstal verzekerd)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

dit is zeker een vervelende zaak voor jou. in beginsel kan de tegenpartij je nu niet schadeloos stellen. per saldo heb je ook geen schade meer die gerepareerd moet worden. hoe wil jij aan de maatschappij duidelijk maken hoe groot de schade aan je scooter was? wellicht zou je maatschappij nog kunnen voorhouden dat je scooter waarschijnlijk niet gestolen zou zijn als het ongeval niet plaatsgevonden zou hebben. je stelt dan dat de diefstal van je scooter een gevolg is van de aanrijding en je schade is dan gelijk aan dagwaarde van de scooter. per slot van rekening had je je scooter daar nooit laten staan als je dat ongeval niet had gehad? daarnaast kan je ook niet hard maken dat je scooter niet zou zijn gestolen als je geen ongeval gehad zou hebben. succes ermee

Na aangeven van diefstal bij de politie kun je met het proces verbaal je scooter als gestolen opgeven bij de verzekering. Dus je eerste stap is gewoon aangifte doen. Toegevoegd na 2 minuten: Na de aangifte zal de verzekering waarschijnlijk een onderzoek doen en dan krijg je (als je tegen diefstal verzekerd bent) van je eigen verzekering alsnog uitbetaald. Hopelijk stond je scooter wel op slot, want anders zou de verzekering je nalatigheid in de schoenen kunnen schuiven en niet uitbetalen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100