Als je bij meerdere mensen mantelzorger bent mag je dan ook van meerdere zorgvragers het mantelzorgcompliment ontvangen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, volgens o.a onderstaande site en regels niet. Hoeveel mantelzorgcomplimenten mag ik geven? U mag per kalenderjaar aan 1 mantelzorger het mantelzorgcompliment geven (nu per jaar 250 euro) De mantelzorger bepaalt zelf wat hij of zij met het geld doet. Eventueel kunt u afspreken dat het bedrag na de betaling over meerdere mantelzorgers wordt verdeeld. Eén mantelzorgcompliment per jaar, d.w.z. elke mantelzorger kan per kalenderjaar 1 mantelzorgcompliment krijgen. Het is wel mogelijk dat er meerdere mantelzorgcomplimenten op één rekeningnummer worden gestort. Bijvoorbeeld als er meerdere mantelzorgers in een gezin zijn.

Bronnen:
http://www.mantelzorgmakelaar.nl/mantelzor...

Ja Van elk persoon dat u verzorgt mag u het compliment ontvangen, er is geen beperking aan. Echter de schenker (de verzorgde) mag slecht aan één verzorger het complimentje uitreiken.

Nee, dat kan niet. Net zoals de zorgvrager maar één compliment mag uitdelen, mag de mantelzorger maar één compliment ontvangen. Zo stem ik altijd af met iemand anders die ook mantelzorg ontvangt van dezelfde mantelzorger. Als mijn mantelzorger van haar al het mantelzorgcompliment ontvangt, kan ik niet diezelfde mantelzorger opgeven voor mijn mantelzorgcompliment. Hoewel de site van de SVB dit ook aangeeft, heb ik een nog duidelijker bron gevonden die dit duidelijk maakt: "Maximaal één mantelzorgcompliment U kunt slechts één mantelzorgcompliment per jaar ontvangen, ook al verzorgt u meerdere mensen. Verder geldt dat u als zorgvrager maar aan één mantelzorger een mantelzorgcompliment kunt uitdelen, ook al heeft u meer dan één mantelzorger." Waarschijnlijk is dit om ervoor te zorgen dat het mantelzorgcompliment echt een extra'tje blijft, en te voorkomen dat het echt als extra verdienste gebruikt kan gaan worden.

Bronnen:
http://www.rechtopwmo.nl/inhoud?pid=1379

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100