Zijn er naast Emmen nog andere gemeenten waar je vrijstelling van de gemeentelijke belastingen krijgt als je een Wajong-uitkering hebt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, maar dat moet je bij de eigen gemeente zelf aanvragen: Kwijtschelding gemeentelijke belastingen: Mensen met een laag inkomen kunnen kwijtschelding van de gemeentebelasting aanvragen. Zij hoeven de belasting dan niet te betalen. De gemeente moet kwijtschelding toestaan. http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/gemeenten/gemeentelijke-financien/gemeentelijke-belastingen Toegevoegd na 2 minuten: Kwijtschelding is trouwens iets anders dan vrijstelling. Bij vrijstelling hoef je die belasting helemaal niet te betalen, bijv. geen hondenbelasting voor een blindegeleidehond. Bij kwijtschelding krijg je meestal wel een aanslag, maar die aanslag wordt kwijtgescholden, zolang aan de voorwaarden wordt voldaan.

In veruit de meeste gemeentes. De kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen is namelijk inkomensafhankelijk, en iedereen die aan de voorwaarden voldoet, krijgt kwijtschelding. Bij de gemeentelijke belastingen geldt als voorwaarde voor kwijtschelding dat je net boven of op het sociaal minimum moet zitten, en geen in aanmerking te nemen vermogen hebt. Een volledige Wajong-uitkering bedraagt 75% van de grondslag. Voor Wajongers die niet werken of ooit gewerkt hebben, is de grondslag altijd het minimumloon. Dat betekent dat veruit de meeste Wajongers in een dusdanig lage inkomenscategorie zitten, dan zij in aanmerking komen voor kwijtschelding.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100