Krijg ik een ziektewet-uitkering?

Ik ben leidinggevende bij een ICT-bedrijf, ben vrijwillig verzekerd voor de ziektewet en heb een hoge dwarslaesie opgelopen. Het contract met mijn huidige werkgever loopt met 6 maanden af.

Toegevoegd na 7 uur:
Bovenstaand verhaal komt uit een casus die ik uit moet werken. Hierbij moet ik mij inleven in de hulpzoekende in de casus.

Weet jij het antwoord?

/2500

Iedereen moet verplicht verzekerd voor ziektekosten dus het vrijwillig is al een aantal jaar niet meer van toepassing. Als je contract afloopt dan kun je een ziektewetuitkering aanvragen bij het UWV. In jouw geval denk ik dat je gekeurd zal worden door de bedrijfsarts van het UWV en aan de hand van deze uitslag wordt bepaald in hoeverre je nog kunt werken of dat je een volledige ziekte uitkering blijft houden. Toegevoegd na 4 minuten: Dit stukje kwam ik ook tegen. Veel organisaties bieden nieuwe werknemers tijdelijke contracten vanuit de gedachte dat zij daarmee flexibeler zijn en minder risico lopen, bij bijvoorbeeld een teruglopende economie, disfunctioneren of ziekte. Dit is grotendeels waar. Echter, daar waar een werknemer met een tijdelijk contract ziek uit dienst gaat, dreigen er twee financiële toekomstige risico’s. A) Uw ex-medewerker gaat een Ziektewetuitkering aanvragen bij het UWV. Als de periode van ziekte langer dan 10 weken heeft geduurd voordat het contract eindigde, zal het UWV de re-integratieinspanningen van u als werkgever beoordelen. Zijn deze onvoldoende, dan kan het UWV beslissen om de uitkering van uw ex-werknemer op uw organisatie te verhalen. B) Mocht uw ex-werknemer ziek blijven, loopt de wachttijd van 104 weken gewoon door en volgt er een WIA-keuring. Als uit deze keuring een beschikking WGA komt, wordt de uitkering van deze ex-werknemer tot max. 10 jaar verhaald op de laatste werkgever. Dit gebeurt via een verhoging van de gedifferentieerde premie WGA of voor eigen risicodragers rechtstreeks, meestal resulterend in een hogere particuliere verzekeringspremie.

Bronnen:
http://www.puurpeno.nl/1133_financiele-ris...

Een ziektewetuitkering heeft niets vandoen met een contractdatum. U krijgt een ziektewetuitkering op het moment dat u om medische dan wel lichamelijke gronden niet geschikt wordt geacht uw werkzaamheden uit te voeren. U en uw werkgever worden wel geacht, indien mogelijk, mede te werken aan herintegratie in het arbeidsproces.

Je geeft verkeerde informatie door, zucht! Dat leidinggevende heeft er namelijk niets mee te maken. De vraag is alleen, ben je werknemer. Zo ja, dat heb je via je werkgeven eer ziekteverzekering en kan je bij het UVW aankloppen, zo nee, dat ben je de pineut en moet je het uitknokken met fe eigen arbeidsongeschiktheids verzekering.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100