Mag een presentator, die een oplichter bij thuiskomst confronteert, een voordeur blokkeren zodat de oplichter niet bij het slot kan en binnen kan?

Ik zit net een programma te kijken waarbij een presentator een ''oplichtster'' confronteert met haar praktijken, en daarbij constand met zijn lichaam de weg van de sleutel (in de hand van de oplichtster) naar het slot van de autodeur van de ''oplichtster'' blokkeert. Dit is toch uitlokken van fysiek geweld. (dit gebeurde op straat)

Mijn vraag heb ik een beetje aangepast omdat ik dit zelfde ook ooit gezien heb bij iemand in de voortuin waarvan de voordeur geblokkeerd werd. Mag dat zomaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

De meeste presentators van dat soort progamma's hebben toestemming van de politie.

Nee, officieel mag dit niet. Iemand hinderlijk volgen of hinderlijk ophouden op de openbare weg zijn, op grond van de APV, niet toegestaan (zie bron). In dit geval daagt de presentator haar uit met maar één doel: spannende televisie maken en hoge kijkcijfers scoren. De presentator heeft de oplichtster (letterlijk en figuurlijk) in het nauw gedreven, waardoor ze geen kant uit kan. De vrouw zit in een machteloze positie en de presentator weet dat. De politie bellen is voor haar geen optie, want dan wordt ze meteen meegenomen voor verhoor. Als ze de presentator hardhandig aanpakt, gebeurt hetzelfde. Dan blijven er voor haar twee opties over: hard wegrennen of de confrontatie aangaan...

Bronnen:
http://www.politie.nl/preventie/stalking/s...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100