Iemand bij mij in de straat schiet met een luchtbuks op kraaien,ik heb hem hierop aangesproken maar hij blijft het doen,wat kan ik hier tegen doen?

Ik was met stomheid geslagen toen ik het zag,de man schiet bewust op de kraaien omdat de kraaien zijn auto onder poepen!!!
Ik weet dit omdat ik hem hierop heb aangesproken en dat ik het geen manier van doen vond.
Het heeft echter niets geholpen want vanochtend toen ik vroeg weg ging zag ik hem weer.
Wat kan ik hier nou aan doen? Dit valt toch onder dierenmishandeling?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je zou het nummer 144 (dierenpolitie) kunnen bellen en deze melding doen. Toegevoegd na 1 minuut: Speciaal opgeleide politieagenten beoordelen en registreren een melding die binnenkomt via 144. Deze agenten zorgen ervoor dat de melding goed wordt afgehandeld. Het kan betekenen dat de politie in actie komt, of dat de Dierenbescherming wordt ingeschakeld.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/po...

je kunt de dierenpolitie vragen of er iets tegen gedaan kan worden

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/po...

Los van of het dierenmishandeling is. Met een luchtbuks mag je alleen schieten onder bepaalde omstandigheden. Waaronder ik al drie zie die de wet overtreden. - Het schieten moet op een privé terrein plaatsvinden met toestemming van de eigenaar. - Het moet op een veilige manier zijn op een doelwit met iets wat de kogels opvangt. - Er mag nooit op levende voorwerpen geschoten worden. Daarnaast is met de nieuwe wapenwet ( en verbod op nepwapens ) het beleid ontzettend streng. Er moet een vergunning aanwezig zijn voor het desbetreffende luchtbuks wapen en het wapen moet geregistreerd zijn. Als je de politie belt met je verhaal zullen zij een bezoek brengen. Door de incidenten die de afgelopen jaren zijn gebeurd neemt de politie deze meldingen namelijk ontzettend serieus. Het helpt ook om te zeggen dat je een onveilig gevoel hebt.

Bronnen:
http://www.luchtbuks.net/faq/kb/entry/50/98/

buiten de bovenstaande antwoorden, kun je ook de ''normale'' politie bellen wegens verboden wapen bezit ;-)

Voor dit mag ook 112 gebeld worden. Uw straatgenoot pleegt een misdrijf en dood een beschermd dier, politie dient voor en dergelijk geval direkt ter plaatsen te komen om de dader op heterdaad te betrappen. Toegevoegd na 2 dagen: Van de site van onze eigen overheid: _________________________________________________ Bel 1-1-2 voor spoedeisende hulp bij direct levensbedreigende situaties of wanneer u getuige bent van een misdrijf. Bijvoorbeeld na een verkeersongeluk, bij brand of wanneer iemand inbreekt. Dan telt elke seconde. Dit gratis Europees noodnummer belt u in alle EU-lidstaten. De 1-1-2-alarmcentrale stuurt dan onmiddellijk de juiste hulp, zoals brandweer, politie of ambulance. _________________________________________________ Belangrijk is dit stukje: _________________________________________________ Bel 1-1-2 wanneer u getuige bent van een misdrijf. Vraagsteller is getuige van een misdrijf, 112 bellen is dus noodzaak. Toegevoegd na 5 dagen: Ben nog even verder gaan zoeken vanwege de minnen en de reacties en moet constateren dat ik niet volledig ben geweest, naast dat de schutter zich niet houdt aan de Flora- en faunawetgeving maakt hij zich ook schuldig aan overtreding van het jachtbesluit en jachtregeling. Deze dieren worden in geen enkele wet of regelgeving genoemd als zijnde bejaagbaar, man maakt zich dus schuldig aan stroperij van beschermde diersoorten. Hoop dat het nu duidelijk genoeg is dat hier niet gaat om dierenmishandeling maar van een veel ernstiger feit.

Bronnen:
http://wetten.overheid.nl/BWBR0009640/geld...
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/al...
http://www.st-ab.nl/wettennr01/0087-007_Ja...
http://www.st-ab.nl/wettennr01/0087-008_Ja...

Schieten met een lucht- of windbuks in het openbaar is strafbaar. Jammergenoeg gebeurt dit dagelijks in Nederland. De politie bellen is in deze voldoende. Uw straatgenoot (hij is nu verdachte) zal worden aangehouden en er zal proces-verbaal tegen hem worden opgemaakt. En de verdachte wordt verhoord en het wapen wordt in beslag genomen. Naast dit strafbare feit is het ook nog eens dierenmishandeling want ik neem uit uw verhaal op dat de kraaien door hem/zijn buks zijn geraakt / verwond.

Advies die man om te gaan schieten bij een bij een prijzen-schiet partij b.v. op de kermis

Dit mag NIET, ze zijn beschermd. Dus je kunt een aantal dingen doen. Indien je hem onopgemerkt kunt fotograferen, dit dan zeker doen i.v.m. bewijslast. Verder raad ik je aan om 112 te bellen en dit door geven. Ik heb 3 site's toegevoegd waar je nog meer informatie kunt vinden. Hopelijk lukt het je om deze man te laten ophouden. Succes! Toegevoegd na 4 minuten: 114 bellen is nog beter! Al verwijzen sommige site's naar 112 Toegevoegd na 6 minuten: Ik zie dat de bronnen niet kunnen worden geopend, dus bij deze nog even apart vermeld: http://www.114-redeendier.nl http://www.zinloosgewelddieren.nl/zinloos/ http://www.dierenbescherming.nl/

Bronnen:
http://www.114-redeendier.nl/ ...

Aangifte doen lijkt mij de beste optie. Vertel wat je hebt gezien en dat je de man hebt aangesproken. Alleen denk ik niet dat er wat aan gedaan zal worden wanneer je geen direct bewijs hebt. Weet niet of hij ook daadwerkelijk Vogels uit de lucht geschoten heeft? Maar misschien zou je daar foto's van kunnen maken. Of een foto van de man terwijl hij met zijn luchtbuks op de vogels schiet. Toegevoegd na 1 minuut: Ik denk trouwens dat het om kauwen of roeken gaat in plaats van kraaien. Maar dat maakt in dit geval niks uit.

meld de misdaad(!) anoniem of overweeg 112 te bellen als hij aan het schieten is. Niet zelden worden mensen, dieren en dingen geraakt door "verdwaalde" kogeltjes. Tegenwoordig zijn er windbuksen in de vrije handel die DODELIJK zijn voor mensen. Staat de man met een dergelijk type te schieten , dan dreigt acuut gevaar. Als voormalig baancommandant en schietinstructeur ben ik ter zake kundig. Met hedendaags verkrijgbare buksen schiet je dwars door schuttingen heen en dan nog heeft het kogeltje dodelijk vermogen. Dus bellen!! Als hij daadwerkelijk aan het schieten is , overweeg dan 112 te bellen, er dreigt acuut gevaar door een verdwaalde kogel die zijn erf verlaat. Ik denk dat via 144 of de dierenpolitie niet snel genoeg resultaat te bereiken is. Fotografeer de man als hij schiet met je mobiel.(oid) Hij is strafbaar als het kogeltje het erf verlaat en/of als hij op dieren schiet. Toegevoegd na 9 minuten: zie reactie.

Ik zou direct 114 bellen! Daar is dit nummer nu juist voor bedoeld. Daarbij vind ik het al heel goed dat u de persoon eerst zelf aangesproken hebt!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100