Als een bedrijf waterschade heeft door je buurman wat kun je dan halen bij de verzekering?

Als jouw buurman waterschade heeft veroorzaakt bij jou en je goederen kun je niet meer gebruiken moet je dan de verkoopprijs noteren of de inkoopprijs die je wilt vorderen van de verzekering?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Inkoopprijs van de goederen natuurlijk! Je krijgt (als je bent verzekerd voor datgene wat onbruikbaar is) de waarde van de goederen terug. De waarde van de goederen is de inkoopprijs, want door de water kun jij die goederen (die je hebt ingekocht voor inkoopprijs) niet meer gebruiken. Stuur de verzekering dus een verslag met alle schade dat aangericht is en alle facturen/bonnen van de goederen.

Meld wel de schade bij je eigen verzekering. Dat geeft een beter resultaat dan wanneer het uitsluitend doet bij zijn verzekeringmaatschappij.

in deze situatie begin je ermee om de buurman aansprakelijk te stellen voor de veroorzaakte schade. de maatschappij zal inzicht in je schade willen hebben en verlangt dus de inkoopfacturen van de goederen. als er alleen schade aan de goederen is zal dit ook je schade zijn. alleen in zeer bijzondere gevallen kan je een andere bedrag als schade claimen. dit zou kunnen als er bijvoorbeeld een extreem lange levertijd van de goederen is waardoor je voor een langere periode geen of minder omzet kan maken. of als het goederen betreft met bijvoorbeeld verzamelaars waarde.

Je dient de handelswaarde (verkoopwaarde) te berekenen, verkoopwaarde is namelijk gebaseerd op onder meer opslag, transport etc. etc., ook de BTW dient er bij geteld te zijn.

Dan moet je de dagwaarde (de waarde wat het nu waard is) rekenen van de inkoopprijs excl.btw mits deze niet verrekenbaar is. Daarnaast omzetschade omdat je inkomstenderving hebt. Toegevoegd na 3 minuten: En de opruimingskosten natuurlijk.

Bronnen:
http://zoeken.rechtspraak.nl/detailpage.as...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100