Kan ik als Nederlands burger mijn, door de reclassering toegewezen islamitische toezichthouder weigeren i.v.m. religie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, helaas voor jou kan dat niet (weet dit uit ervaring, ik werk bij R.N.) maar je zou het je begeleider natuurlijk wel kunnen vragen, niet geschoten is altijd mis. Toegevoegd na 21 uur: http://nl.wikipedia.org/wiki/Reclassering_in_Nederland

In de folder "afspraak is afspraak" over toezicht door de reclassering staat daar niets wel. Wél dat je je moet houden aan alle regels en voorwaarden door justitie opgelegd. Men kan onaangekondigd op huisbezoek komen. Dus om eerlijk te zijn: nee, ik denk het niet, het einde zou dan zoek zijn, naar mijn idee. Onder toezicht staan is een straf, toch? Toegevoegd na 2 minuten: Typefout in de eerste zin: "... staat daar niets over."

Bronnen:
http://www.reclassering.nl/documents/Bibli...

Nee. Mensen in dienst van de reclassering zijn ambtenaren en die worden geacht neutraal te zijn. We kiezen ook niet zelf de politieagenten uit op basis van geloof, laat staan onze rechters of de man of vrouw achter het loket die onze paspoortaanvraag in behandeling neemt.

Dat kan niet, we hebben namelijk een wet die zegt dat iedereen vrij is om te zeggen wat hij/zij vindt, denkt, gelooft enz. enz. (vrijheid van meningsuiting) Daar mag en kan je iemand niet op weigeren. Maar, waarom zou je dat willen? zolang die man/vrouw zich professioneel gedraagt?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100