Uit goede vertrouwen toegestuurd, ben ik nog verplicht om te betalen? Zie uitleg.

Ik ben van plan om een iphone te kopen. Ik zag een leuk exemplaar op markplaats staan. Ik mail hem en hij vraagt om mijn adres. Alles lijkt nog prima te gaan. Ondertussen had ik een goedkopere iphone gevonden, dat leek mij geen probleem aangezien ik nog niks betaald had en alleen maar mijn adres gegeven had.

Echter zei hij dit nadat hij zijn bankgegevens had gestuurd in het zelfde mailtje: Uit goede vertrouwen zal ik het toestel morgen vroeg op de post doen en zodra ik thuis kom zal ik het track en trace nummer mailen zou u mij ook een printscreen mailen van het overgeboekte bedrag .

Ik mailde gelijk terug dat ik GEEN interesse in zijn product had, ivm goedkopere.

Antwoord van hem; ''Ik zal het morgen voor 12uur op de post doen dan heeft u het in de middag binnen.
Laat u even weten als u het heeft ontvangen.'' Fout gelezen dacht ik?

Ik antwoordde gelijk met als titel 'NIET VERSTUREN!!!!' en vertelde daar in dat ik een goedkopere had gevonden. Hij antwoordde niet dus ik stuurde er voor de zekerheid nog eentje. Ze staan allebei in mijn verzonden items.

Het was rond 11 uur dus het zou best zo kunnen zijn dat hij naar bed is gegaan, even voor dat hij gaat werken/school heeft de iphone opstuurt en dat hij dan later mijn mailtjes ziet.

Moet ik in deze situatie nog betalen en mag ik het product gewoon houden? Aangezien hij het verzonden heeft en mijn bericht dat ik de iphone niet meer negeerde? Of ben ik wel verplicht om het terug te sturen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Op Marktplaats.nl ben je niet bindend aan het kopen, op Ebay is dat anders. Zolang jij niets overmaakt zal de koper zijn toestel niet opsturen, want wie zegt dat jij hem in ontvangst neemt. Komt de postbezorger deze brengen moet je hem niet accepteren en terug afzender laten gaan. Verkopers die op deze manier gaan dwingen of dreigen dat jij verplicht bent iets te kopen hebben aan mij een slechte. Moeten ze de regels van Marktplaats maar eens goed na lezen. Je bent het dus niet verplicht om deze telefoon te kopen!! Zolang jij niets heb betaald of een contract heb getekend waarop je gegevens staan zit e nergens aan vast. Als de verkoper stom weg reageert van ik stuur hem vast op is dat een loos dreigement. Prima laat hem maar versturen, kost hem alleen maar extra geld !!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100