Wat betekent onderstaande zin? zie uitleg. Betekent het dat je één week ongeschikt bent of na die week zolang je chronisch gebruikt?

Voor middelen uit categorie II geldt dat er bij chronisch gebruik een week na de start van de behandeling ongeschiktheid is. (dit komt uit het reglement v/h CBR.)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Taalkundig rammelt het inderdaad aan alle kanten, maar voor geneesmiddelen uit deze categorie geldt dat je in het begin van de behandeling een week ongeschikt bent. Dus als je het langere tijd gebruikt, mag je gewoon rijden. De eerste week dat je het gebruikt, en de eerste week nadat de dosering is aangepast, niet. In de zin lijkt haast het tegenovergestelde te staan, maar uit andere CBR-regelementen weten we gelukkig wat er bedoeld zou moeten worden. Bij chronisch gebruik ben je dus - na die eerste week - geschikt.

als je een middel uit categorie II contstant, doorlopend gebruikt ben je na een week ongeschikt. Anders gezegd: als je het middel niet langer dan een week gebruikt blijf je geschikt. Toegevoegd na 3 minuten: Als je de zin taalkundig / juridisch gaat ontleden staat er onzin. Zo weet je niet of die ongeschiktheid voor de rest van je leven voortduurt, bijvoorbeeld. Ook moet je maar raden of behandeling hetzelfde is als het gebruik van het middel. Maar de uitleg die ik hierboven gaf is de meest logische.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100