hoe telt men een week nu men niet meer kan corresponderen over de maandag omdat er dan geen post wordt bezorgd?

De post bezorgd niet meer op maandag. Echter als ik een brief op de bus doe op vrijdag die er uiterlijk op volgende maandag moet zijn (dat kan in geval van een reactie op een geschil bv) mag die dan ook nog op de dinsdag tellen vanwege een poststempel met de datum op maandag?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De post bezorgt de postzegelpost (brievenbus) nog steeds op maandag. PostNL WIL niet meer op maandag bezorgen maar moet dat nog steeds. Toegevoegd na 54 seconden: Overigens is het poststempel dan nog steeds de vrijdag, dus je zit altijd goed en ZOU jouw brief op zaterdag bezorgt moeten worden.

Als je vrijdag voor 17:00 een brief post, wordt hij zaterdag bezorgt, dus dat is voor maandag, als hij na 17:00 gepost wordt, wordt hij dinsdag bezorgt en is dus te laat.

Veelal zit de vertraging ingebouwd in de uiterlijke datum. Als ze brieven uiterlijk maandag binnen willen hebben, bedoelen ze uiterlijk woensdag hier houden ze al rekening mee gehouden. Bovendien wordt er wel post bezorgd maar dan op een postnummer en geen huis aan huis nummer. Dit kan ook invloed hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100