Als je 18 bent mag je dan naar amerika gaan verhuizen en Alleen gaan wonen?

Of misshien in een huisje met 2 andere mensen ofzo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja,als je 18 bent mag je doen wat je wilt zoals bv.naar Amerika te verhuizen.

In de Nederlandse wetgeving is niets opgenomen waarom het niet zou mogen. De Amerikaanse wetgeving heeft wel een aantal wetgevingen waaraan men moet voldoen alvorens men zich daar mag vestigen.

Als je bedoelt dat je geen toestemming van je ouders/voogd hoeft te hebben, dan klopt dat. Let wel op dat het niet eenvoudig is om naar een ander land te verhuizen. Westerse landen hebben meestal (strenge) eisen wat immigratie betreft. Om je permanent in Amerika te vestigen heb je een 'green card' nodig en die krijg je niet zomaar.

je bent meerderjarig, dus dat mag. je moet het natuurlijk wel kunnen betalen; na je 18e zijn je ouders nog maar voor een deel financieel verantwoordelijk voor jou, en ik gok dat je de kosten van oa een ticket niet bij hun neer hoeft te leggen. verder moet je nogal vasthoudend zijn om je door de papierwinkel heen te werken die erbij komt kijken. ook niet onbelangrijk; heb je al werk gevonden daar? op klaplopers zitten ze niet te wachten. het is dus vermoedelijk niet zo simpel als je denkt.

Je mag dan in Nederland meerderjarig zijn in Amerika ben je dat nog niet. Dat houd in dat je natuurlijk helemaal vrij bent om daar heen te gaan maar voor sommige dingen toch echt je ouders mee moet nemen. Los daarvan ben je in Nederland ook pas helemaal zelfstandig vanaf je 21ste daarvoor zijn je ouders nog (gedeeltelijk) verantwoordelijk voor je.

Je ouders zijn ook in Amerika verantwoordelijke tot je 18e, ongeacht of je afgestudeerd bent. Echter zijn er toch enkele situaties in te denken dat het juridisch systeem je binnen 6 maanden na je 18e verjaardag terug naar huis kan sturen. Beneden de 18 is niet mogelijk, omdat je simpelweg geen contracten kan afsluiten, en hou ook rekening met het gegeven dat je als 18 jarige niet veel kan verdienen, omdat je veelal minder dan het minimum loon krijgt. Echter als je ouders er volledig achter staan, en de rechter geeft jou de voordeel van de twijfel, is het zelfs mogelijk om vanaf je 16e op jezelf te wonen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100