Zijn er wetsartikelen waar ik naar kan verwijzen bij een onterechte incasso?

Exact een maand geleden heb ik een proefabbonement bij een website afgesloten. Kosten hiervan, voor twee dagen proberen, waren 99 eurocent. Wordt er niet tijdig opgezegd dan wordt het abbonement stilzwijgend verlengd. Welnu, ik heb diezelfde dag nog het abbonement per mail opgezegd, en kreeg hiervan een bevestiging. In de mail werd mij gezegd dat mijn bankrekening vanaf nu niet meer belast zal worden, en dat het abbonement is stopgezet.

Ongeveer twee weken geleden kreeg ik een mailtje van die website. Het mailtje was gericht aan meerdere mensen, zag er niet bijzonder professioneel uit, en verzocht mij vriendelijk doch dringend om een bedrag van 30 euro voor de kosten van het eerder afgesloten abbonement aan hen te betalen. Ik heb hierop teruggemaild, met eerdere e-mail correspondentie bijgevoegd, dat ik niet zou betalen voor een dienst die ik nooit heb genoten aangezien ik deze tijdig heb opgezegd, en dit ook naar mij bevestigd is.

Ik kreeg van hen niks meer te horen. Vandaag kreeg ik een brief binnen van het Nationaal Incasso Bureau. Ik word gesommeerd om binnen vijf dagen het bedrag van 70 euro te betalen vanwege een openstaande betaling bij die website. Zou ik niet betalen dan worden er gerechtelijke stappen ondernomen.

Ik ben van plan hen een aangetekende brief te sturen, met alle e-mail correspondentie en data bijgevoegd, om zo aan te geven dat ik absoluut niet van plan ben te betalen.

Zijn er wetsartikelen waar ik naar kan verwijzen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je hoeft helemaal niets te doen. Je hebt een mailtje in je bezit, waarin duidelijk staat dat je van je abonnement af bent, dus dan zijn er helemaal geen wetsartikelen nodig. Laten ze maar naar de rechter stappen, als ze geld van je willen. Er zal geen rechter te vinden zijn, die vindt dat je na een proefperiode die 99 cent kost, aan een abonnement van 30 Euro vast kan zitten, en ook een mail die aan meerdere personen gericht is, waarin je wordt verzocht te betalen heeft geen enkele rechtsgeldigheid. Je hebt hier waarschijnlijk niet alleen met oplichters te maken, maar ook met sukkels. Maak je dus geen zorgen.

Een aangetekende brief sturen lijkt me overbodig, maar ik zou in elk geval wél reageren. Zet, boven de brief die je naar het incassobureau stuurt, even (in hoofdletters) "per post en e-mail" en houd het bericht kort en zakelijk. Stuur de brief ook per e-mail naar het incassobureau (het e-mailadres staat op de website) met, net als bij de brief, een kopie van de bevestiging dat het abonnement is beëindigd. Bijvoorbeeld zo: PER BRIEF EN E-MAIL Uw kenmerk (of: referentie): (referentie incassobureau) Betreft: sommatie betaling abonnementskosten (naam abonnement) Geachte heer/mevrouw, Uw sommatie van xx december jl. met bovenvermeld kenmerk om binnen vijf werkdagen 70 euro te betalen, heb ik in goede orde ontvangen. Helaas is kennelijk sprake van een misverstand; het proefabonnement dat ik had afgesloten, is per xxx december jl. opgezegd. De bevestiging daarvan door (naam website) treft u in de bijlage aan. Ik ga ervan uit dat deze kwestie hiermee is opgelost, Met vriendelijke groet, Naam Adres Woonplaats Telefoon Bijlage: bevestiging opzegging proefabonnement

Oplossing is heel simpel. Heb dit ook wel eens bij de hand gehad. Stuur alle gegevens inclusief de bevestigingsmail die je hebt gehad van je opzegging naar het incassobureau. En doe dit dan via E-mail. Niet één keer maar stuur hem minstens 20 keer of liefst nog meer. Gegarandeerd dat je succes hebt. De mail die je stuurt mag best brutaal en grof zijn want anders wordt er helemaal niet naar je geluisterd. Maak duidelijk dat je absoluut niet van plan bent te betalen en dat zij geen poot hebben om op te staan. Gebruik dezelfde methodes die zij gebruiken. Alleen die taal verstaan ze. Werkt altijd!!! Wees niet bang voor dit soort onzin en ga er tegenin. Ze kunnen je niets,maar dan ook helemaal niets maken. Toegevoegd na 2 minuten: Oh ja,begin niet aan aangetekende brieven want dat heeft geen enkele zin en kost je handenvol geld. Spam ze desnoods met Emails. Is niet strafbaar en werkt!!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100