Als de buren je kat eten geven en jij aangegeven hebt dat je dit niet wilt, maar je buren doen het toch, staan zij dan in hun recht of jij?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als het jouw kat is, sta jij in je recht, niet de buren!

Het is jou kat en je buren horen jou kat niet te voeren als je dat hebt aangegeven. Dus spreek ze er nogmaals op aan veel meer kun je niet doen of je kat binnen houden.

Zeg dat je kat op een bepaalde dieet zit, en dat zij die aan het verstoren zijn.

Je moet je kat binnenhouden, dan heb je er geen last van. Een kat hoort niet in andermans tuinen zich op te houden. Net als honden, horen katten hun behoefte niet in de openbare ruimte te doen. Als de buren de kat te eten geven, kunnen ze er op den duur ook andere bedoelingen mee hebben! Sorry, heb zelf ook katten gehad, maar baal van andermans katten in mijn tuin. Daar wil ik n.l. vogels in, en leuke plantjes, en een vijver met visjes.

Als de buren zonder toestemming jouw huis binnenkomen om je kat eten te geven dan zijn ze inderdaad strafbaar. Huisvredebreuk enzo. Maar mocht jouw kat in hun tuin of huis lopen dan kan je moeilijk zeggen dat ze je kat voeren, voor hetzelfde geldt eet jouw kat op wat zij laten slingeren.

Aangezien je niet aangeeft of de kat buiten loopt of je buren je huis sleutel hebben gok ik erop dat ie buiten loopt. In dat geval betreft het nog ten aller tijden dat een kat een huisdier is en geen buiten dier die lekker in andermans tuin hun ontlasting te doen waar jij weer met je handen in zit te wroeten als je in je tuin bezig bent. Dus ik vind dat jou buren het goed recht hebben jou kat te voeden en je mag dan nog blij zijn als ze dat beest normaal voer geven ipv voer met een beetje vergif erdoorheen

natuurlijk niet, of je moet het toestaan. Jij staat in je recht!

Jij, want de kat is jouw eigendom. Mooie discussie voor de rijdende rechter. Die kun je trouwens ook per mail om raad vragen.

Bronnen:
http://www.eerstehulpbijrecht.nl/taxonomy/term/42

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100