Beschadigde blouse door werk. (zie extra uitleg). Moet mijn werkgever dit vergoeden?

Ik werk in een supermarkt. Mijn werkgever vroeg me een grote emmer met bloemen van een hoge plank te tillen en de inhoud weg te gooien. Van diverse bloemen kwam geel en rood stuifmeel op mijn blouse. Toen ik thuis kwam heb ik de blouse 2x gewassen, o.a. met vlekverwijderaar. Vlekken blijven zichtbaar.
Blouse is +-3maanden oud. En de blouse is donkergrijs, niet spierwit ofzo. Een witte blouse is natuurlijk vragen om zichtbare vlekken.
Wat zijn mijn rechten? Halve winkelwaarde sowieso van de werkgever krijgen, of krijg ik alleen een vergoeding als de verzekeraar van de werkgever iets uit wilt keren?
Of is deze schade voor mijn rekening?

Aan wie, welke instantie is het om dit te beoordelen? De werkgever? Dan is het de slager die zijn eigen vlees keurt. De verzekeraar van de werkgever? Of is er een onafhankelijke instantie die hier uitspraken over doet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hallo. Ik werk ook in een supermarkt. Jumbo xD. Ik heb ook een keer een kapot broek gehad. Hij had het netjes vergoed. Lieve baas (à). Volgens mijn heb je hier gewoon recht op. Je bent er tenslotte voor verzekerd. Mvg

Je werkgever kan dit opgeven aan zijn verzekering, die daar hoogstwaarschijnlijk niet moeilijk over zal doen, omdat het in dit geval om een beperkt bedrag gaat. Geef aan wat er is gebeurd, wat je hebt gedaan om je blouse schoon te krijgen en vraag je werkgever dit door te geven aan zijn verzekering. Met een beetje goede wil is het zo opgelost.

Yeah zoals het antwoord hierboven mij al zegt. De werkgever is hiervoor verzekerd, gewoon de situatie uitleggen aan je leidinggevende, en dan krijg je het in principe gewoon vergoed! Daarvoor is de verzekering tenminste!;)

Ga op een rustig moment naar je werkgever,en vertel hem bovenstaand verhaal. zeg hem dat je een vergoeding wilt voor schade aan je blouse. (draai er niet omheen,zeg het gewoon). Je hebt er recht op. Je blouse is 3 maanden oud en gaat 1 jaar mee. De blouse kostte je bv 45 euro De restwaarde is dan 9 maanden. De schadevergoeding wordt dan €33.75.

Als het goed is heeft de personeelsafdeling schadeformulieren. Kun je invullen en door hen in behandeling laten nemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100