Stel, je hebt een ziekte, maar komt daar pas 2 jaar na afsluiten van een arbeidsangeschiktheidsverzekering achter, mag men dan weigeren uit te keren?

Met name voor zzp; ers en anderen die niet in loondienst zijn. Bijvoorbeeld Lyme. Als iemand al heel vaak gebeten is, maar nooit klachten of cirkels gehad heeft, kan dan gezegd worden: je bent gebeten, dus je had redelijker wijze kunnen vermoeden dat je Lyme zou kunnen hebben. En vervolgens niet uitbetalen? Of geldt dat pas wanneer Lyme bewezen is? Of een andere ziekte.
Bijv: je bent badmeester en je krijgt huidkanker, of je bent kapper en je krijgt eczeem... Had je het kunnen weten en is het en grond om niet uit te betalen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Beroeps en risico aandoeningen kunnen zich op elk moment openbaren. Als de verzekering is aangegaan vóór dat de aandoening zich openbaarde, dan mag de verzekering de uitkering(en) niet weigeren.

als je redelijkerwijs niet kon weten dat je die ziekte hebt/ hebt gekregen, zijn ze verplicht uit te keren. echter....dit is niet makkelijk aan te tonen, dus zullen ze ws hun best doen om niet uit te keren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100