Mag ik dit importeren in Nederland?

Voor sponsor doeleinden wil microtechknives mij een mes sturen.
Nu weet ik dat tot 400 euro vrij vervoer is maar mag je ook een mes importeren ?
Dit is de website zo kunnen jullie een beetje een idee krijgen van de soort van de messen

http://www.microtechknives.com

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen!

M.V.G
Cookingmania

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zitten nogal wat eisen aan de messen verbonden, die staan beschreven in de Wapenwet. Je kunt per mes kijken of ze aan de wetten voldoen.

Bronnen:
http://www.hiking-site.nl/materialen_messe...

Ik denk dat dat zomaar niet gaat, een mes valt onder wapens. http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/wapens-en-munitie/verbod-op-wapens Via deze site kun je vragen stellen aan de douane, hoe het dan kan of moet. http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/invoer-en-douane?ns_campaign=Thema-belastingen&ro_adgrp=Invoer_en_douane&ns_mchannel=sea&ns_source=google&ns_linkname=%2Bdouane&ns_fee=0.00

Hallo Cookingmania, Ik heb de afbeelding bekeken en ik kan 1 ding niet duidelijk zien. Namelijk of hij 1 of 2 snijkanten heeft. Een inklapbaar mes (ook die je handmatig moet dicht en openklappen of uitschuiven) met 2 snijkanten is verboden en vallen onder categorie 1 van de Wet Wapens en Munitie. Ik zou als ik jou was dit even goed nagaan. Heeft het mes maar 1 snijkant, dan is het absoluut geen probleem om dit te importeren. Zie afbeelding, als de gemarkeerde gedeeltes snijkanten zijn (allebei of 1 van de 2) dan mag je hem wettelijk gezien niet importeren en niet bezitten. Toegevoegd na 2 minuten: P.s. Nog 1 kanttekening: Het mes mag in uitgeklapte toestand ook niet langer zijn dan 28 centimeter. Dan is hij ongeacht de snijkant(en) ook niet toegestaan.

Je mag geen sponsormessen weggeven. Dat brengt ongeluk. Je zult ze moeten verkopen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100