Waarom was geld pakken van de A2 diefstal?

Ik heb het over dat ongelukje op de A2 met de geldwagen warbij het geld over de hele snelweg lag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat het geld geen eigendom was van de mensen die het tegenkwamen. Pas als je je bij de politie meldt en aangeeft dat je geld gevonden hebt, is het ook echt gevonden. Anders is het gewoon stelen. Zeker in de situatie waar het duidelijk is aan wie het geld toebehoort. Als de maktkoopman een krat fruit naast zijn auto zet om de stand in te ruimen, en je neemt dat fruit mee, is het toch ook stelen?

De politie benadrukt dat het geld meenemen diefstal is. Ook een woordvoerder van het Openbaar Ministerie noemt het geldrapen diefstal. "Het is zo dat degene die het geld van de straat hebben geraapt natuurlijk weten dat het niet hun geld is." Er staat maximaal vier jaar op, maar de kans op opsporing is klein. "Daar hebben we de politie niet voor. De mensen moeten het geld gewoon terugbrengen", zegt de woordvoerder. Toegevoegd na 1 minuut: Als jij gaat geld laat vallen op straat en ik pakt het op en ren ermee weg, is toch ook diefstal?

Bronnen:
http://nos.nl/artikel/268208-chaos-op-snel...

Het punt is, dat geld heeft al een eigenaar. Alleen wordt het om de 1 of andere reden onder de grootste zorg en veiligheid van punt A naar B gebracht. Als dit dan fout gaat, betekend dat niet een vrijbrief tot het plunderen van de lading.

Het geld was niet van hen,

Het is precies het zelfde idee als dat jij je portemonnee op straat laat vallen, als je geld valt er uit, en iedereen pakt wat en rent er mee weg. Het enige verschil is dat dit gel niet van een "persoon" is maar van een bedrijf. Het was een ongeluk, het was niet zo dat ze geld aan het uitdelen waren ;) Ook is het duidelijk gemeld door de politie dat het niet de bedoeling was dat personen dit geld meenamen!

Geld pakken mocht best, goed zelfs als je hielp met opruimen. (er waren er één of twee die het wel meteen teruggaven) Het niet afgeven aan de eigenaar, dat was het probleem. De eigenaar was in dit geval duidelijk, anders zou je het aangeven bij de politie of gemeente. Aangeven, niet afgeven, anders gaan ze er zelf een biertje van drinken. ;-) Als de eigenaar zich niet meldt mag je het houden na een bepaalde tijd, tevens heb je recht op vindersloon. http://www.utrecht.nl/smartsite.dws?id=232582

Bronnen:
http://www.doormijverloren.nl/help-info/we...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100