Waarom zou het fraude zijn?

Ik zat laatst met een vriend hierover te discussieren en we kwamen er maar niet uit...

Stel; ik wil iets bestellen (bijvoorbeeld bij wehkamp) en ik wil dit product afbetalen. En een bedrag van 15 euro per maand kan je op dat moment makkelijk kwijt, onder andere door het feit dat je vanaf nu minder uitgaven en meer inkomen krijgt.(t.o.v. De afgelopen maanden)

Maaaaar je krijgt een negatief advies van BKR. Dus mag je het niet op afbetaling bestellen. Terwijl je het makkelijk kan afbetalen.

Nou komt mijn vraag; als ik dit product zonder moeite kan afbetalen.. Maar wordt afgewezen, waardoor ik met valse gegevens dit ga bestellen. Waarom is dit dan fraude als ik gewoon netjes op tijd dit product afbetaal? Uiteindelijk maakt de verkoper zich alleen maar zorgen of het wel betaald wordt.

En graag geen antwoorden zoals als je het geld hebt koop het dan in een keer of zulk soort antwoorden.

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat valse gegevens doorgeven strafbaar is als je iets koopt op afbetaling.

Als je valse gegevens opgeeft is maar wel betaalt,is dat geen misschien geen fraude maar maak je je wel schuldig aan 'Valsheid in geschriften' en dat is tegen de wet en tegen de voorwaarden van zo'n postorderbedrijf. Je moet altijd verklaren dat de opgegeven gegevens juist zijn. (naam/adres etc) Dus foute boel als je dat zou doen.

Het is niet jij die doorgeeft of je een BKR notering hebt, maar Wehkamp die dat checkt bij het BKR voordat de koop doorgaat.

Het is strafbaar omdat je de bestelling gaat doen met valse gegevens. Het gebruiken van valse gegevens is strafbaar volgens het Wetboek van Strafrecht, artikel 225: "Hij die een geschrift dat bestemd is om tot bewijs van enig feit te dienen, valselijk opmaakt of vervalst, met het oogmerk om het als echt en onvervalst te gebruiken of door anderen te doen gebruiken, wordt als schuldig aan valsheid in geschrift gestraft, met gevangenisstraf van ten hoogste zes jaren of geldboete van de vijfde categorie." Je kunt wel stellen dat het postorderbedrijf hier geen last van ondervind omdat je van plan bent om toch wel te gaan betalen maar dat kan jij niet voor hen bepalen. Die regels omtrent toetsing BKR zijn er niet voor niets, zij hebben al jarenlange ervaring met wanbetaling die verhoudingsgewijs veel hoger is bij BKR-geregistreerden en het is voor hen niet aannemelijk dat jij de uitzondering op de regel bent want ze kennen jou niet persoonlijk en weten ook niet hoe oprecht jouw intenties al dan wel of niet zijn.

Bronnen:
http://www.wetboek-online.nl/wet/Sr/225.html

Na je afwijzing van de BKR zeg maar en je wilt toch iets bestellen wil jij dus andere gegevens opgeven zodat je toch het geen krijgt wat je wilt. Je bent ten alle tijden verplicht om je juiste gegevens op te geven en geen andere want als je niet meer betaald om wat voor een rede dan ook kan de leverancier nergens zijn geld halen. Maar stel dat de leverancier fraude pleegt dat wil jij toch ook niet. ik vind het dus fraude

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100