is het mogelijk om vóór een echtscheiding "bezit"achterover te drukken, zodat je toekomstige ex-man/vrouw daar niet meer in kan delen?

mijn vriendin staat op het punt verlaten te worden door haar man, die een eigen bedrijf heeft. ze zijn in gemeenschap van goederen getrouwd, dus heeft zij recht op de helft van het (winstgevende) bedrijf. nu heeft hij echter zijn bedrijf "verpand"aan zijn vader, zodat hij niet meer de eigenaar is. mag dit zomaar? ook heeft hij de bankrekening geblokkeerd. wat moet mijn vriendin nu doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een goede advocaat kan hier wonderen verrichten. Indien de verpanding gebeurd is tijdens de echtscheidingsprocedure of duidelijk gemaakt kan worden dat de verpanding is gebeurd direct voor de echtscheiding om deze buiten de boedel te houden kan een goede advocaat de verpanding terugdraaien en een alimentatie eisen waarin de inkomsten uit het bedrijf zijn meegenomen. Let wel indien uw vriendin niet daadwerkelijk werkzaam is geweest in het bedrijf kan ze ook geen aanspraak maken op het bedrijf.

Ja dat kan. 1 van de exen kan bezit verduisteren. Maar dat is natuurlijk niet toegestaan. Daarom zal er bij een echtscheiding in combinatie met een eigen bedrijf een onafhankelijk onderzoek moeten worden gedaan naar de waarde van het bedrijf. Vaak is het zo dat de eigenaar van het bedrijf een bedrijfsanalyse doet en de waarde in het echtscheidingsconvenant wil zetten. Als de andere partner vermoed dat die schatting te laag is kan die zo'n onderzoek laten doen. Het is goedkoper om samen een onafhankelijke derde partij te zoeken die dit in een keer goed doet in plaats van 3x. Dat kost alleen maar extra...

Tuurlijk mag hij de zaak aan zijn vader verkopen maar uiteindelijk zal gekeken worden wie de eigenaar was ten tijde van het huwelijk en dat was haar ex. De winsten die ten tijde van het huwelijk zijn gemaakt en die op naam staan van haar ex zullen dan toch verdeeld moeten worden, of vader nu baas is of niet. Hij kan tevens de bankrekening blokkeren zodat zij er geen geld af kan halen, ze mag zijn rekening ook niet meer gebruiken, als zij geld nodig heeft van hem moet dat via de advocaat en rechter beslist worden hoeveel en wanneer zij dat krijgt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100