waarom mogen mensen onder de 16 geen tabak kopen ??

sommige kinderen die ik ken hebben gwn toestemming om te roken

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat het schadelijk is voor de gezondheid, al helemaal voor een kind wat nog in de groei zit en zich aan het ontwikkelen is.

Tabak roken is iets anders dan tabak kopen, dit is gewoon wettelijk vastgesteld. Wat de ouders ervan denken is tot daar aan toe.

Als ouders, hun kinderen niet in bescherming nemen moet de overheid het doen. Vandaar dat er een grens gesteld is. Roken is natuurlijk erg ongezond en men probeert het niet te stimuleren.

Om het roken vooral niet te stimuleren

En t wordt ook de ouders waarvan de kinderen niet mogen roken iets makkelijker gemaakt. Tuurlijk, via via kunnen kinderen er altijd aankomen, maar t is moeilijker.

Onderzoek heeft aangetoond dat jong roken schadelijk is voor de ontwikkeling van de hersenen. Bij jongeren tot een jaar of 16-17 zijn de hersenen nog in de groei. Roken gaat o.a. ten koste van je concentratievermogen en je zelfbeheersing. Ook bouwen ze minder weerstand op. Mensen die op volwassen leeftijd gaan roken hebben daar geen last meer van. Om jongeren, die het vaak stoer vinden om te roken, tegen zichzelf te beschermen heeft de overheid gesteld dat er geen tabak mag worden verkocht aan kinderen onder de 16 jaar. Net als met alcohol trouwens. http://hoewerkenhersenen.nl/nieuws/jong-roken-kan-hersenschade-veroorzaken

Simpelweg omdat het (om gezondheidsredenen en ter bescherming van - kwetsbare - jongeren) verboden is. Ouders kunnen best toestemming geven om te stelen, maar dat maakt het nog niet wettelijk toegestaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100