komt politie ook bij melding consequent dubbel parkeren?

Een nieuwe buurman van een paar huizen verderop heeft er nogal een handje van om samen met zijn vrienden vreselijk dubbel te parkeren en ik word er een beetje kriegel van.

voor ons blok staan 5 parkeervakken voor 12 huizen, oftewel: het is al aardig krapjes. Nu staat hij constant dubbel geparkeerd waardoor ik dus nu al een hele tijd naar een andere parkeerplek moet, terwijl er eigenlijk gewoon plek is om het voor mijn huis te parkeren als hij niet dubbel zou staan constant.

Zie foto voor de situatie.

Kan je dit melden bij de politie of doen ze hier niks mee.

De buurman aanspreken is een nogal heikel punt, ik woon namelijk in een nogal "multiculturele" buurt en iemand ergens op aan spreken is een no go, want dan heb je meteen de halve buurt op je dak en dat als alleenwonende vrouw in deze buurt wil ik mij liever niet op de hals halen. Hij is ook nogal uit de kluiten gewassen, niet iemand waar je een conflict mee wil hebben.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik vind dit wel iets om te melden bij de wijkagent, zeker gezien de "parkeerkrapte". De auto helemaal links op de foto, heeft hem ook niet helemaal netjes geparkeerd. Daardoor past ook de Escort daarnaast niet helemaal in het parkeervak. Alleen de witte auto staat helemaal netjes geparkeerd. Misschien kan er via de wijkagent een brief verspreid worden bij alle betreffende 12 huizen, met verzoek of iedereen zijn/haar auto's netjes in de parkeervakken wil parkeren. En eventueel met mededeling dat niet goed geparkeerde auto's een boete riskeren.

Ja, als je je verhaal doet gaan ze er zeker wel op af, dat is hun werk. Met geluidsoverlast komen ze toch ook?

Lastige situatie, fout parkeren is sowieso verboden dus daar zou de politie gewoon voor moeten komen maar aangezien je alleenstaand bent en hij nogal groot (en waarschijnlijk ook niet heel erg op de regeltjes let) weet ik niet wat nou het verstandigste is om te doen.

Inderdaad heel vervelend. Ik zou proberen de wijkagent in te schakelen. Dit is typisch een klusje voor zo iemand.

Nee, dit is geen zaak waar de politie iets aan kan doen. Ik ben het helemaal eens dat dit een bijzonder asociale manier van parkeren is, maar juridisch gezien is het niet fout. Hij staat niet op de stoep maar op een parkeerplaats, dus de politie kan m niks maken. Ik zou een (anoniem) briefje onder de ruit doen met het vriendelijke verzoek om zodanig te parkeren dat andere bewoners ook hun auto nog kwijt kunnen. Helpt dat niet dan zou ik, heel flauw, mijn auto ook zo breed zetten dat hij een straat verderop moet.

Je kan het proberen... Politie zal meestal niet op komen draven voor deze, in hun ogen, triviale zaken. Openbare orde en veiligheid is niet in het geding. Als je echter zegt dat je het nu helemaal zat ben dan kunnen ze nog denken dat er stampij in de buurt komt waardoor ze misschien geneigd zijn om te komen. Leuke foto, als je er meerder maak komt het misschien overtuigend over als je naar het buro stapt. Zelf heb ik eens met een vriend zo'n autootje opgepakt en 2 meter opzij gegooit. Als iemand 1 keer zijn auto er strak tegenaan zet is het denk ik heel snel afgelopen. Maarja, wie doet dat voor je...

Zoals hij parkeert, is het wel asociaal maar niet strafbaar. Er staat (zover ik kan zien) geen bord dat parkeren alleen is toegestaan in de vakken, ik zie geen belijning op de weg, alleen een andere kleur steen. Om van vakken te spreken moet deze duidelijk aangegeven staan. Of dmv belijningen of door een geplaatste "P" En dubbel parkeren is het ook niet. Dat is pas van toepassing als je de auto in de lengte van de weg naast een andere geparkeerde auto zet. Oftewel, op de rijbaan, naast een andere auto. De politie bellen heeft geen zin, want deze komen niet bij parkeerproblemen, tenzij dit gevaarlijke situaties oplevert. Voor parkeren is de gemeentelijke parkeerbeheer in het leven geroepen. Bel eens met de gemeente, leg het probleem voor, mogelijk dat zij bebordingen of belijningen kunnen aanleggen. Maar gezien de info die ik nu heb, is er niets strafbaars aan. Helaas.

Ik weet niet of ze voor deze situatie komen, maar ik heb een tijdje terug ook dubbel geparkeerd, ik had het niet eens door, omdat ik met spoed bij me moeder moest zijn, en ja, een bekeuring gekregen, dus als ze een bekeuring geven, vind ik dat ze dan ook wel moeten komen. Ik zelf, vind het dubbelparkeren ook wel erg irritant!

de grijze staat scheef dus de zwarte auto ook. de blauwe is ook van de buurman?? de auto helemaal recht staat volgens het boekje. hoop dat dit je enige probleem is in het leven waar je tegenaan loopt want dan valt het echt reuze mee. als je vaak genoeg belt naar de jutten komen ze wel een keer. ik zou alleen geen spoed en zwaailampen verwachten want dit kan je vergeten. spreek de rest ook even aan op het parkeer gedrag in dit geval, en niet alleen je buurman. beetje muggenziften m.i. als is het parkeerprobleem natuurlijk lastig. stond de grijze auto als eerste geparkeerd ga dan naar deze eigennaar. stond de blauwe er eerst, ga dan hier je beklag doen. hier is duidelijk niet 1 auto maar fout, dus ook niet alleen je buurman. vraag of de gemeente huisnummers op de parkeerplaatsen kan maken. je hebt helaas geen recht 'op'. het is dus geven en nemen in een woonwijk. anders lijkt een hutje op de hei me een mogelijke oplossing. hier is een parkeerplaats vlakbij een school, je wil niet weten wat voor drama het is. stukje acceptatie kan enorm schelen om dingen te kunnen aanvaarden die niet helemaal naar je zin gaan. omdat het dus een buitenlander is van een behoorlijk formaat neem je de stap maar niet om het op een normale manier te vragen. denk je dat die man niet door zal hebben dat die plek voor jouw huis, waar jij je auto altijd zet niet in verband zal worden gebracht met een belletje naar de politie? over de buurt achter je aan hebben gesproken!!! speel gewoon open kaart, vraag het op een normale manier. hier is ook de buurt milticultie, en ik ruik weleens vreemd eten, hoor weleens vreemde muziek, en er staan weleens fietsen waar ze niet moeten staan. lekker belangrijk! het is hier wel rete gezellig en niet achterbaks in ieder geval. buitenlanders kunnen ook begripvol zijn en enorm gastvrij. of.... heb ik toevallig de 'goeie' getroffen?

Dit lijkt me geen geval van dubbel parkeren. Wel neemt de automobilist twee parkeervakken in beslag, een zeer asociaal gedrag. Als de politie klaar is met koffiedrinken en niets anders heeft te doen heb je kans dat ze langs komen.

Je moet niet bellen over dubbel parkeren maar vanwege het feit dat je bemiddeling wil in een buurtprobleem. Je vraagt dan of men contact met je wil opnemen. Kan een paar dagen duren maar dan kan je aangeven wat het probleem is. Mijn ervaring was dat er vervolgens een paar keer werd langsgereden zodat ze zelf eea konden zien. Na een gesprek met de politie was daarna het gezeur over. Dubbel parkeren heeft geen echte prioriteit, buurtzorg wel. Ik was zeer tevreden met de aanpak.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100