als ik (vlinder)messen bestel via internet uit andere landen, komt het dan gewoon aan?

zijn (sommige) messen verboden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

waarom zou je messen (vlinder) bestellen, tenzij je kok bent heb je anders geen messen nodig toch? maar ja bepaalde messen (wapens) zijn niet toegestaan in Nederland en worden als het gezien word onderschept bij de grens, een vlindermes valt daar ook onder gezien deze illegaal is in Nederland en word gezien als wapen. Artikel 2 WWM zegt: 1. Wapens in de zin van deze wet zijn de hieronder vermelde of overeenkomstig dit artikellid aangewezen voorwerpen, onderverdeeld in de volgende categorieën. Categorie I 1°. stiletto's, valmessen en vlindermessen, een en ander indien het lemmet: a. meer dan een snijkant heeft; b. 7 cm of langer en 14 mm of smaller is; c. 9 cm of langer is; of d. van een stootplaat is voorzien; De strafbaarheid staat in Artikel 13 WWM: 1. Het is verboden een wapen van categorie I te vervaardigen, te transformeren, voor derden te herstellen, over te dragen, voorhanden te hebben, te dragen, te vervoeren, te doen binnenkomen of te doen uitgaan.

Bronnen:
rijksoverheid

Een vlindermes is een verboden wapen. Waarschijnlijk komen ze wel aan maar je bent dan wel in het bezit van een verboden wapen. Toegevoegd na 8 minuten: http://www.nu.nl/politiek/2448790/stilettos-valmessen-en-vlindermessen-worden-verboden.html

je zult een vergunning moeten aanvragen bij de overheid. Toegevoegd na 5 minuten: Ze zouden zelfs via het postadres een inval kunnen doen om te kijken als er nog meer verboden wapens zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100