Mag een winkelier klanten weigeren ?

Aan de hand van bewijzen met opgenomen beeldmateriaal bijvoorbeeld. Hij heeft keurig bij de ingang van de winkel een duidelijke sticker hangen,dat men werkt met videomateriaal en de beelden bewaard van een persoon,die destijds iets had gestolen. Kan hij hiermee de politie waarschuwen of maakt hij geen enkele kans. Verder valt het mij op,dat men verplicht wordt ,om tassen bij de info balie af te geven en men niet in groepjes de winkel in mag,als men weigert de tassen achter te laten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Hier staat uitleg over dit onderwerp http://www.mkbservicedesk.nl/1132/kan-iemand-toegang-tot-mijn-winkel.htm

Ja dat mag. Een winkelier mag zelfs zonder opgaaf van reden de toegang weigeren aan personen. Er moeten wel voldaan worden aan het volgende; het moet kenbaar gemaakt worden aan de klant dat de toegang van de winkel aan hem/haar ontzegd wordt. Dat kan mondeling maar doorgaans gebruikt men een schriftelijke ontzegging. En dat is niets meer dan een A4-tje waarop staat dat de rechthebbende van het pand hem/haar de toegang ontzegd voor een bepaalde periode. En het mag niet in strijd zijn met de grondwet. Er moet wel een reden zijn, maar wettelijk gezien hoeft deze niet aan de klant te worden medegedeeld. Dit gebeurt doorgaans wel maar een reden als: "U houdt zich niet aan de huisregels" of wij hebben aan de hand van de camerabeelden het vermoeden dat u zich schuldig heeft gemaakt aan winkeldiefstal" is al voldoende. Een ontzegging uitreiken ligt bij de rechthebbende van het pand of de wettelijke vertegenwoordiger hiervan. Hier hoeft de politie niet bij aanwezig te zijn. Zodra een persoon met een ontzegging bv de volgende dag wederom het pand binnenkomt is deze direct strafbaar voor artikel 138 wetboek van strafrecht, in de volksmond huisvredebreuk genoemd. (en nee, dan hoeft er niet meer gevorderd te worden wat veel mensen denken). Je kan de persoon dan aanhouden en hem direct overdragen aan de politie.

ja een winkelier mag dat idd , er zijn tegenwoordig bijv ook heel veel jongeren die in groepjes winkelen en daarbij ook dingen jatten , voor een winkelier is dit een minder leuke kostenprijs en daarom mogen hun hun eigendom beschermen. Een winkelier kan bij de politie een winkelverbod aanvragen voor iemand die meerdere malen iets gestolen heeft in de winkel , die persoon mag dan een jaar lang niet in de winkel komen want een verbod is een jaar lang geldig Als een winkelier netjes aangeeft dat er op tassen gecontroleerd wordt en dat er camerabeveiliging aanwezig is , mag dat

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100