Dochter in UK geboren, na 3 jaar terug in nederland komen wonen, maar kan niet inschrijven in de gemeente. Wat moet ik doen?

We hebben 3 jaar in de UK gewoond. Hier is onze dochter geboren. Hebben via de ambassade in aberdeen een paspoort en ze is ingeschreven in het geboorte register in de UK. Ze heeft een nederlandse nationaliteit. Nu zijn we terug in Nederland komen wonen. Maar nu kunnen we haar volgens de gemeente niet zomaar inschrijven. Ze hebben het over een apostille stempel op de geboorte akte. Maar ze heeft toch al een NL paspoort? Ze is toch al bekent in Nederland? Is dit werkelijk nodig? of maakt de mevrouw aan de balie nu een fout aangezien ze al wel bekent is maar nog nooit in NL gewoond heeft? Kan iemand mij dit uitleggen? Heb al heel veel sites bezocht maar deze gaan specifiek over het aanvragen van paspoorten. Mijn vraag gaat dus over het inschrijven in de gemeente.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het klopt dat ze een apostillestempel op de geboorteakte nodig hebben. Uw dochter wordt nl ingeschreven (eerste inschrijving) in de gemeente op basis van de geboorteakte en de gemeente wil dan bevestigd hebben dat de geboorteakte autenthiek is en dit kan dmv de stempel. De geboorteakte wordt hierdoor gelegaliseerd. Op de website van de gemeente Den Haag staat meer informatie, zie link

Bronnen:
http://www.denhaag.nl/home/bewoners/loket/...

Als ze al een NL paspoort heeft, dan heeft ze ook een BSN nummer, en hierop kan ze ingeschreven worden. De. apostille is voor burgerzaken nodig om er zeker van te zijn dat de geboorteakte die je bezorgt echt is. Het document mag in 4 talen zijn, nederlands, engels, duits, en frans.. Maar nogmaals als ze een NL paspoort heeft, dan heb je dit al gedaan bij de NL consulaat in de UK 3 jaar geleden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100