Wanneer is de verkeersregel met "gelijke nadering" afgeschaft?

Vroeger golden de voorrangsregels alleen bij gelijke nadering. Op een gelijkwaardige kruising heeft verkeer van rechts nu gewoon voorrang. Als er van rechts een hele stoet auto's komt, hebben die nu allemaal voorrang.

Vroeger had alleen de auto voorrang die gelijktijdig met jou de kruising naderde. Daarna mocht jij, ook al kwam je van links - jij was immers eerder bij die kruising dan al die andere auto's die van rechts kwamen.

Wanneer is de regel afgeschaft dat de voorrangsregels alleen gelden bij gelijke nadering?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik kan me niet zo'n regel niet herinneren !in Nl ! In Amerika ja daar wel .hier in mijn beleving niet . Had de persoon in kwestie wel in Nl z'n rijbewijs gehaald ? Mogelijk ,Antillen ,Suriname ,daar zijn zulke regels ,door Amerikaanse invloeden wel geweest !

In 1906 werd de Motor- en Rijwielwet van kracht. In 1935 werd een nieuwe Motor- en Rijwielwet aangenomen (de Wegenverkeerswet). In 1994 de Wegenverkeerswet (WVW '94): in deze wet de centrale wet- en regelgeving op het gebied van verkeer. In 1990: het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 ( RVV '90): het RVV beschrijft de concrete verkeersregels, verkeerstekens en aanwijzingen. Als antwoord op je vraag: zeer waarschijnlijk is die regel dus verandert bij introductie van het RVV: artikel 15: het verlenen van voorrang: "op kruispunten verlenen bestuurders voorrang aan voor hen van rechts komende bestuurders". Toegevoegd na 4 minuten: Als aanvulling op het antwoord van Kapperkort: ook ik kan me zo'n regeling niet herinneren en heb in 1973 mijn rijbewijs gehaald. Ik weet niet beter of rechts heeft voorrang, of dat nou 1 auto is of 36. Trouwens fietsers hebben tegenwoordig ook voorrang als ze van rechts komen, iets wat door veel automobilisten genegeerd wordt.

Deze regel moet dan vóór 1970 al afgeschaft zijn want ik ken hem niet. Vroeger waren minder auto's in het verkeer en dan kan zo'n regel wel gehanteerd worden. Tegenwoordig kom je alleen maar auto's tegen (ook op zaterdag en zondag en ook minden in de nacht om 03.00 uur). Deze regel zou in deze tijd alleen maar ellende veroorzaken in het verkeer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100