In welke gevallen krijgt iemand TBS opgelegd? Wat voor ernstige gevallen zijn dat? Bij moord is tbs bekend zijn er ook andere gevallen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je krijgt niet alleen TBS voor moord. Of iemand TBS krijgt hangt van verschillende factoren af. Meestal krijgt iemand TBS om zijn geestelijk gesteldheid zorgen baart of omdat ze bang zijn dat hij terugvalt in een oude gewoonte die hem eerder in de problemen heeft gebracht. Als je niet bekwaam bent om in de gevangenis te verblijven. Als je een delict gepleegd hebt met bijv waanbeelden of andere psychische problemen kunnen ze je TBS geven om je geestelijke gesteldheid te verbeteren met therapie e.d. Je kan ook TBS krijgen omdat je zo'n geestelijke gesteldheid hebt dat je een gevaar voor je medemens bent. Meestal plaatsen ze je dan op de Longstay afdeling dit betekend meestal dat je er nooit meer uit komt.

Tbs kan worden opgelegd als voldaan wordt aan een aantal voorwaarden. Deze voorwaarden zijn: - Het gaat om een strafbaar feit waarop een gevangenisstraf van 4 jaar of meer is gesteld - Er was ten tijde van het delict sprake van een gebrekkige ontwikkeling of ziekelijke stoornis van de geestvermogens - De veiligheid van anderen dan wel de algemene veiligheid van personen of goederen eist het opleggen van de tbs-maatregel dit is dus niet alleen bij moord zo maar ook bij o.a verkrachting, zware mishandeling, stalking etc.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100