Is het normaal dat als je 20u per week bij een bedrijf werkt, dat je geen vrije dagen krijgt, maar wel als je full time werkt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee je hoort altijd vrije dagen te krijgen dit is wettelijk zo bepaald. Dus als je 20 uur werkt hoor je een evenredig aantal dagen verlof te krijgen. Dus een 1/2 dag verlof in jouw geval in plaats van een hele er even van uitgaand dat fulltime 40 uur bedraagt. Iedere werknemer bouwt op basis van het aantal uren dat hij werkt, vakantierechten op. De wet geeft recht op een minimumaantal vakantiedagen per jaar; daarnaast hebben de meeste werknemer bij wijze van arbeidsvoorwaarde vaak nog recht op bovenwettelijke vakantiedagen. De wet bepaalt dat iedere werknemer recht heeft op een minimumaantal vakantiedagen per jaar. Hiervoor geldt de formule dat de werknemer recht heeft op ten minste 4 maal het aantal dagen dat hij per week in dienst is. De werknemer met een volledige baan komt zo aan een minimum van 4 x 5 = 20 vakantiedagen. Bij deeltijdwerk verloopt de opbouw naar rato. Een werknemer die 25 uur per week werkt, heeft recht op 4 x 25 uur = 100 uur vakantie. De wettelijke vakantiedagen zijn onaantastbaar. De werknemer moet dus altijd de mogelijkheid krijgen om deze vakantiedagen op te nemen. Bovenop het wettelijk minimum hebben veel werknemers nog recht op extra vakantie. Meestal staat een afspraak over deze zogenaamde bovenwettelijke vakantiedagen in de individuele arbeidsovereenkomst of de cao.

Bronnen:
http://www.penoactueel.nl/vakantie-verlof/...

Als je een contract hebt van 20 uur per week heb je recht op vrije dagen. Je bouwt per jaar een x aantal uren op. Stel dat je voor 100% contract 200 uur per jaar opbouwt dan zou je bij 50% 100 uur opbouwen die je gebruikt om vakantie op te nemen. Kijk je contract na wat daarover is afgesproken.

Iedereen heeft recht op vakantiedagen.

Het hangt er van af wat voor contract je hebt. Als je een contact hebt voor 20 uur heb je inderdaad recht op verlofuren. Heb je een invalcontract maar werk je wel wekelijks 20 uur, gelden er andere regels. Je bouwt dan verlof op over de uren dat je gewerkt hebt. Je begint dus met 0 uren verlof over een jaar. Als je een nul uren contract hebt hoef je niet te komen werken als het je niet uit komt, mits je dit op tijd aangeeft.

Het kan ook zijn dat je de vakantiedagen per maand uitbetaald krijgt dit kun je op de salarisstrook zien... +/- 9 % van je bruto loon...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100