Wie of wat bepaalt het wettelijk geregistreerde geslacht van een hermafrodiet?

Stel, er wordt een hermafrodiet kind geboren. ("Gefeliciteerd, het is een, eh... mens!")
Hoe word er vervolgens bepaald welk geslacht er op de geboorteakte komt te staan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens mij beslissen de ouders onder welk geslacht ze het kind aangeven bij de burgerlijke stand.

de ouders beslissen.

volgens mij is het een tijdelijke beslissing. Zodra het kind zelf aan kan geven dat zijn geslacht dat op het paspoort staat voor zijn gevoel niet klopt kan alles in goed banen gelijdt worden voor een geslachtsverandering tzt. In Engeland zijn de regels wat soepeler. Maar er waren hier al wetsvoorstellen om het eenvoudiger te maken.

Naar mijn weten is een hermafrodiet meer vrouwelijk dan mannelijk dus denk dat dat mss een rol speelt maar ik denk dat de ouders het mede bepalen

Op de geboorte akte staat dan, dat het geslacht niet kan worden vastgesteld. Dit komt rechtstreeks uit de wet (lid 3): Art. 19d. 1. Indien het geslacht van het kind twijfelachtig is, wordt een geboorteakte opgemaakt, waarin wordt vermeld dat het geslacht van het kind niet is kunnen worden vastgesteld. 2. Binnen drie maanden na de geboorte, of, bij overlijden binnen die termijn, ter gelegenheid van de aangifte van het overlijden, wordt onder doorhaling van de in het eerste lid bedoelde akte een nieuwe geboorteakte opgemaakt, waarin het geslacht, indien dit inmiddels is vastgesteld, wordt vermeld aan de hand van een ter zake overgelegde medische verklaring. 3. Is binnen de in het tweede lid genoemde termijn geen medische verklaring overgelegd, of blijkt uit de overgelegde medische verklaring dat het geslacht niet is kunnen worden vastgesteld, dan vermeldt de nieuwe geboorteakte dat het geslacht van het kind niet is kunnen worden vastgesteld. (BW art. 1:17 lid 2 (oud))

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100