mag je met een groenelaserpen van 300MW in iemands ogen schijnen voor zelf verdedegingd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vergelijk het met een vuurwapen. Als je iemand doodschiet uit noodweer zal de rechtbank zeer uitgebreid bekijken of je echt geen keus om je zelf zo te verdedigen. Als dat positief uitvalt zul je vrijgesproken worden van doodslag en waarschijnlijk een boete krijgen voor illegaal wapenbezit. Met die laser zal het precies zo lopen.

Nee dat mag niet en daarbij denk ik ook niet dat je het lukt als je jezelf moet verdedigen want om in iemands ogen te schijnen moet jij en de persoon wel stil blijven staan.

Nee dat mag niet dat is verboden en dat zal je een groot probleem opleveren. Gevangenisstraf voor gebruiken van de pen

Nee dit mag niet!! de persoon kan hierbij permanente schade oplopen aan de ogen waardoor jij uiteindelijk de boosdoener zult zijn. ik stel voor dat je gewoon probeert weg te rennen als je denkt dat je een situatie niet aan kan. ( fysiek of verbaal )

Nee dat mag natuurlijk niet. Je kan iemand daar willens en wetens voor zijn leven mee beschadigen. Als je,je dan toch onveilig voelt,gebruik dan als het je ooit overkomt pepperspray. Mag officieel ook wel niet maar je beschadigd er niets mee en de dader of aanvaller is uitgeschakeld. Maar...waarom loop je met de gedachte rond dat je een wapen op zak moet hebben? Toegevoegd na 6 minuten: Oh ja,dan nog iets. Waarom meteen zo zwaar? 300 Megawatt!!! Niet een beetje overdreven? Of bedoel je misschien toch milliwatt (mW).

In het algemeen niet natuurlijk, maar hierop kun je niet zonder meer nee zeggen lijkt mij, want een laserpen is wel een voorwerp dat je mag hebben en normaal gebruiken. Het bezit van een vuurwapen bijvoorbeeld is zonder meer verboden. Dus ik kan me wel voorstellen dat als je in een levensbedreigende situatie terecht zou komen en zo'n laserpen bij je hebt en die zou (kunnen) gebruiken dat dit dan als zelfverdediging zou kunnen gelden. Je zult je dan toch wel via de rechter moeten verantwoorden lijkt me en voorkomen is nog steeds beter dan genezen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100