Waarom hangen ze beveiligingscamera's altijd zo hoog op?

Met een petje op is 'de boef' al niet meer te herkennen. Tegenwoordig heb je toch ook kleine subtiele camera's die je onzichtbaar kunt wegwerken. Wel een waarschuwingssticker plaatsen. Dan zijn 'boeven' toch veel beter herkenbaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is vaak onkunde, de manier waarop camera's worden opgehangen. Camera's kunnen prima in een vandalisme bestendige kast worden geplaatst, dus ook als ze dan lager hangen, kunnen ze niet worden vernield. Het beste is om in elk geval een camera op hoofdhoogte op de ingangen gericht te hebben, zodat binnenkomende personen goed worden gefilmd. Tevens moet er dan een meetlat bij de deur worden gehangen, zodat meteen op de beelden te zien is, wat de lengte van de personen is. echter veel winkeliers laten dit na. Beeldkwaliteit is een ander verhaal. Veel winkeliers vinden het kennelijk nog steeds niet de moeite waard, om even goed te investeren in goede apparatuur en om een deskundig bedrijf in te huren.

tegen vernieling! Toegevoegd na 35 seconden: en om een overzicht te hebben.

Bovenstaande en een beter zicht bereik!

hoe hoger het hangt hoe meer je ziet maar het is ook dat het niet woord vernield en heel blijft want zo,n camera kost wel veel en je kan er bijvoorbeeld ook een stickertje op plakken waardoor je niks ziet dan kunnen ze snel inbreken

Die camera's staan er niet alleen voor 'boeven'en ook petjes zijn te herkennen, samen met de manier waarop iemand beweegt kan men er soms toch de dader uit halen door getuigenverslagen. Die hoogte is tegen oa tegen vernieling. Toegevoegd na 29 seconden: Als je een camera ophangt ga je er toch al niet vanuit dat men er is om alles heel te laten.

Een camera op 'ooghoogte' kan ook door een handlanger afgedekt worden, dus dan is de camera hoger hangen misschien slimmer. Bovendien heb je dan meestal een beeld van een groter gebied.

Ten eerste ben ik het met Hippo helemaal eens, camera's afdekken en je kan de ongezien de wet overtreden. Daarnaast geven camera's een schrikeffect voor de mensen die iets te verbergen hebben. We zijn allemaal zo gewend dat een camera hoog hangt en dus kijken we ook altijd omhoog als we willen weten of er camera's hangen. M.a.w. Iemand die omhoog kijkt en zoekt naar camera's is eventueel een verdacht persoon en kan in de gaten worden gehouden. Ook geeft het de mensen die geen intentie hebben iets tegen de wet te doen een veilig gevoel. Ik vraag me af in hoeverre alles word opgenomen of ook daadwerkelijk echte camera's zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100