Deurwaarder voor boete die ik nooit binnen gekregen heb ?

Ik kreeg vandaag een brief van een deurwaarder in mijn brievenbus. Ik heb in mijn leven ooit twee boetes gehad. Één voor het links afslaan war het niet mocht (van een BoA) en die heb ik dan ook direct thuis betaald en de ander voor het niet werken van mijn achteruit rij lichten (van de politie) waar ik nog op zat te wachten. Ik heb de laatste boete nooit binnen gehad anders had ik deze wel betaald aangezien hij "maar" 60 euro was. Nu krijg ik een deurwaarder die wilt dat ik 260 euro betaal omdat ik te laat zou zijn. Wat zijn mijn rechten en wat kan ik hier tegen doen ? Ik kan dit geld namelijk op dit moment niet betalen en om het op z'n Hollands te zetten voel ik me ook wel een beetje genaait.

Alvast bedankt!

Toegevoegd na 43 seconden:
De laatste boete was overigens zo'n jaar geleden.

Toegevoegd na 3 dagen:
Ik heb dus gebeld naar de deurwaarder en hier werd mij verteld dat ik een brief moest schrijven naar de officier van justitie. Het ging uiteraard ook om de boete waar ik op zat te wachten, het niet werken van achteruit rij lichten t.w.v. €30,-. Ik heb de bekeuring in September gehad en de auto begin Januari verkocht omdat deze te klein werd. Er word dan ook verwacht dat de bekeuring naar de nieuwe eigenaar is gestuurd van mijn oude auto. Desalniettemin weiger ik uiteraard om de bekeuring te betalen en wacht hierbij dan ook op antwoord van de officier van justitie.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als de deurwaarder het nu in behandeling heeft dan heb je ook wat aanmaningen gemist. Ik hem maandag bellen en hier een verklaring voor vragen. Mogelijk is het naar een verkeerd adres gegaan en kun je het oplossen met die 60 euro boete alleen

Deurwaarder bellen, en uitleggen...

De politie int geen boetes door gebruik te maken van een deurwaarder. Bij wanbetaling van boetes sta je gesignaleerd en kan je bij controle meegenomen worden (in gijzeling genomen) totdat de boete is betaald. Als ze aan de deur komen, dan is het de reguliere politie of parketpolitie. Maar een deurwaarder aan de deur, dan moet het een betaling van wat anders zijn wat de mist in is gegaan. Gegarandeerd geen boete van de politie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100