Wezenlijk verschil en tussen kinderalimentatie en partneralimentatie en wat zijn de consequenties wanneer er financiële problemen onstaan ...

Wie kan me vertellen wat het wezenlijke verschil is tussen kinderalimentatie en partneralimentatie? Ik dacht dat kinderalimentatie echt bedoeld is voor de kinderen onder wie zij in het voogdijschap vallen. wanneer beide ouders nog steeds voogdijschap hebben vertrekt de gene bij wie de kinderen NIET de meeste tijd doorbrengen de alimentatie of de meest verdienende. Bij partner alimentatie verstrekt de meest verdienende deze aan de ander omdat de minst verdienende niet draag krachtig genoeg zou zijn. Echter wat gebeurd met partner alimentatie en kinderalimentatie wanneer de ontvangende partij bijvoorbeeld in de financiele problemen komt en bijvoorbeeld in de schuldhulp terecht komt? Wat wordt dan wel bij inkomen opgeteld en wat niet? Mischien een wat extreme vraag met een wat extreem voorbeeld. Ik zag deze week iig een stukje op tv van een politieke partij die het over partner alimentatie had en zo doende kwam de vraag bij me op. In mijn redenering lijkt het mij namelijk zo dat kinderalimentatie bedoeld is voor de kinderen maar niet gebruikt kan worden om schulden te vereffenen en partner alimentatie wel. Klopt dit?

Weer zo'n spannende vraag waar ik denk veel mensen wat aan hebben. zeker in de huidige tijd.

Vrolijke groet wederom,
Marcelletje.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kinderalimentatie wordt niet bij het inkomen opgeteld, partner alimentatie wel. Jouw berdenering dat kinderalimentatie niet bedoelt is om schulden in te lossen gaat niet helemaal op. Je gaat er van uit dat de kinderalimentatie alleen gebruikt wordt voor de kinderen, daar valt dus ook de huur van het huis, energie kosten, verzekeringen onder, niet alleen de kosten voor school, eten en kleding. Dus zal er bij schulden ook gebruik gemaakt worden van(een deel van) de kinderalimentatie om deze af te betalen en terecht vind ik.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100