waar vind ik de wettekst dat het laten bezichtigen van te koop gestelde woningen, die niet je eigendom zijn door makelaars moet gebeuren.

is het laten bekijken van te koop gestelde woningen een erkend beroep? waar vind ik in de wet dat dit enkel door makelaars of hun ingeschreven personeel mag gebeuren?

Weet jij het antwoord?

/2500

er is geen wettekst die dat bepaald, dat bepaald het contract dat de verkopende partij met de makelaar heeft afgesloten, je mag je huis zelf of door een ander laten verkopen als je dat wil.en ook laten zien aan wie er ook maar wil kijken .

feite mag iedereen zich nu 'makelaar' noemen. Sindsdien bewaken brancheorganisaties de kwaliteit met certificeringsregelingen. Van deze certificeringsregelingen zijn er thans twee, VastgoedCert en SCVM (Stichting Certificering Voor Makelaars en taxateurs).

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Makelaar

Het is wel een erkend beroep natuurlijk de makelaar, over het laten bezichtigen door een ander dan makelaar geregeld weet ik niets af. Voor informatie kan ik je zeggen ga naar rechtspraak.nl Vol informatie, daar vind je alle wetboeken, ook die in civiel recht. Moooszt

Bronnen:
MoooSzt

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100