Als iemand in Nederland asiel heeft aangevraagd. jaren in nederland verbleven heeft. Illegaal naar Spanje is gegaan. Wat gebeurt er dan als hij terug

het eerste opvang land in kader van asielrecht hoe lang geldt dat en wat is in de praktijk de uitvoering ervan

Weet jij het antwoord?

/2500

Lastig onderwerp.. De persoon heeft hier nog de status van illegaal want de asiel aanvraag is nog niet toegewezen?? Zo'n aanvraag kan wel jaren duren en is zeer gecompliceerd, helemaal nu de persoon zonder toestemming, en dus zonder de benodigde papieren op stap is geweest naar Spanje, en ook daar illegaal heeft vertoefd. Hoe is die persoon dan naar Spanje gegaan, want hij/zij had geen reisdocumenten.. en al helemaal geen paspoort want die ligt in het land waar de asiel aanvraag ligt, toch?? Stel nu dat deze fladderende persoon bij de douane wordt gecheckt, dan neem ik aan dat de asiel-aanvraag toch geweigerd gaat worden..want dit is dan toch in tegenstrijd met de wet? Waarschijnlijk zal hij/zij opnieuw asiel moeten aanvragen.. Ik vind het een belachelijke zet van die persoon, en ik hoop dat er stappen worden ondernomen want het is toch een beetje de boel belazeren?? Of zie ik het helemaal verkeerd, het kan dat ik de vraag verkeerd begrijp?

Iemand die zich in een Europees land meldt als asielzoeker moet in datzelfde land zijn procedure afwachten. In die periode is het niet toegestaan om naar andere Europese landen te reizen. Het doet in ieder geval de procedure geen goed maar uiteindelijk is het aan de rechter wat er beslist wordt over het verzoek tot asiel.

dat moet je niet aan mij vragen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100