waarom is wiet illigaal!?

Waarom is wiet illigaal? Het is zowat hetzelfde als alcohol alleen alcohol drink je en wiet rook je

Toegevoegd na 7 minuten:
En ook heb ik gehoort dat het gezond is wiet en hasj, niet dat ik het gebruik maar ik vraag me af waarom het illigaal is

Weet jij het antwoord?

/2500

Wiet valt onder de opiumwet. Doel van de opiumwet is de volksgezondheid te beschermen. Gebleken is namelijk dat wiet ongezond is. Tegenwoordig zijn de sofdrugs zo sterk, dat de werking bijna te vergelijken is met harddrugs. Allerlei gezondheidsrisico's loop je bij het gebruik. Echter om de markt van hard- en softdrugs te scheiden, is er wel gekozen voor een systeem van gedogen voor wat betreft softdrugs en verkooppunten in de vorm van coffeeshops. Soms wordt wiet trouwens inderdaad voorgeschreven door artsen, als pijnbestrijdingsmiddel. Betekent echter nog steeds niet dat wiet gezond is.

Het verschil zit in de historische achtergrond; in de bijbel wordt al wijn gedronken, maar over wiet geen woord. Wiet is tegenwoordig wel veel sterker dan vroeger, maar dat is met alcohol ook al lang zo. Wiet zou ik niet gezond durven noemen al kan het zijn diensten bewijzen bij pijnbestrijding. Het grootste verschil is dat politici al sinds jaar en dag alcohol gebruiken en meestal geen wiet.

dat noemen we Christelijke hypocrisie

Wiet is niet illegaal, je mag 5 plantjes voor eigengebruik kweken en je kunt het zo kopen in de shop. grote wietkweek is illegaal omdat ze dat zwart verhandelen etc. Of het gezond is heb ik geen idee van maar wiet en hasj zij wel een bepaald zoort drugs die altijd appartement worden genoemd want je hebt ook harddrugs als cocaiene etc. En daaruit geloof ik wel dat wiet gezonder is als cocaiene

Wiet is illegaal omdat het voor de grote massa een onbekende drug was... en conservatief als de mensen zijn willen ze hun mening ook niet herzien. Politiekers doen wat de meeste mensen willen, want door hun stemmen verdienen ze flink de kost. Neem nou alcohol, een harddrug, en dat kan dan weer wél. Ik heb véél liever mensen die stoned zijn dan dronken. Rustiger, kalmer, zichzelf niet overschattend, niet agressief. Het is trouwens niet volledig illegaal, je mag een bepaalde portie hebben voor eigen gebruik. Maar dat mag niet op openbare plaatsen worden gerookt. Nu, ongezond, ja en nee... als het je stress wegneemt is het veel gezonder dan kalmeerpillen. Meestal wordt er ook tabak bij gebruikt, en daarvan weten we allemaal dat het ongezond is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100