Woonadres uitschrijven zonder inschrijven nieuwe woonadres

Ik will graag weten of ik mij kan uitschrijven van de woonplaats waar ik momenteel woon. Zonder dat ik een nieuwe woonplaats beschikbaar heb, dit is om persoonelijke redenen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, volgens mij niet. De gemeente mag je niet uitschrijven als je niet elders wordt ingeschreven. Dat zou betekenen dat je dakloos bent. Ik kan me zo voorstellen dat er redenen zij dat je niet getraceerd wilt worden door bepaalde personen. Maar dat is o zo moeilijk. Je post moet worden doorgestuurd. Belastingpapieren moeten het nieuwe adres hebben etc. Mogelijk kun je een via via doen. Ergens bij een kennis/familielid laten inchrijven, maar de persoon kan dan moeilijkheden krijgen met het begrip onderverhuur of samenwonen ivm belastingaangifte. Moeilijk hoor! Misschien heeft iemand anders een idee?

regelgeving is zoals zo vaak tegenstrijdig. in principe is een gemeente verplicht je uit te schrijven met de codering vertrokken bestemming onbekend.maar veel overheidsinstanties geven niet zoveel om burgerrechten wat dat betreft, dus mogelijk dat er lastig gedaan wordt. paardenmiddel zou zijn je in te schrijven op n illegaal adres en na verwerking zelf melden dat t niet klopt...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100