Tot hoe laat mag in de discotheek of kroeg harde muziek worden afgespeeld? Hoe hard? En wat kan ik er tegen doen?

Het is nu al bijna 5 uur in de ochtend, en er komt ergens harde house muziek vandaan! Al vanaf 22:00 bezig! Ik kan hierdoor niet slapen. Egt heel vervelend! Wat kan ik doen? Als ik de politie bel kan ik weinig zeggen. De muziek kan ook ergens anders vandaan komen, ze gaan niet voor je zoeken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Bah wat vervelend voor jou en andere omwonenden! Enige wat je eventueel kan doen is eens bellen naar je nabije regionale milieudienst...die zijn 24/7 open en als blijkt dat de geluidshinder ver over grenzen gaat , kunnen ze de apparatuur in beslag nemen! Maar ook bestaan er in aantal gevallen ontheffingen voor disco's en kroegen. Ook dit kunnen ze voor je nagaan ;) Voor de rest? Doordat je alsnog IETS doet , voel je je minder "machteloos" en is de kans op zo inslapen ook weer groter! Merendeel van dit soort 'feesten' die zo rond 22.00 beginnen lopen zo rond 06.00 uur wel af... Sterkte! http://milieu.besteoverzicht.nl/Regionale-milieudiensten.htm

Als het om een uitgaansgelegenheid gaat, hangt het af van de vergunning die die gelegenheid heeft. Dat kun je navragen bij de politie en eventueel klagen. Gaat het om een woonhuis waar het geluid vandaan komt, dan mag je na 23.00 uur 's avonds de politie bellen om te klagen. Ik zou in jouw geval (je bent nu toch al wakker) in ieder geval toch maar even bellen.

Tot 5 uur in de ochtend harde muziek draaien is natuurlijk niet netjes. Zoals de vorige antwoorden al zeggen kan je naar de milieudienst bellen. Als je hier de volgende keer geen last van wil hebben is het slim om altijd een paar oordopjes in huis te hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100