Vraag over stroomstootwapens, cocaïne, Defensie en de Willemsorde

Waarom is het in bezit hebben van stroomstootwapens en het door leveren hiervan een lichter vergrijp in de ogen van Defensie dan het in bezit hebben van cocaïne?
En waarom komt hiermee niet de onderscheiding van de Willemsorde in gevaar?
Een stroomstootwapen zul je niet voor je eigen lichamelijk genot in bezit hebben wat ik me wel bij cocaïne kan voor stellen.

Weet jij het antwoord?

/2500

de situatie wordt in een breder kader bezien. een Willemsorde is niet zomaar iets: er is however blijk gegeven van grote daadkracht en inzicht. Toegevoegd na 3 minuten: het stroomstootwapen wordt gezien als een gadget.

Drugs gebruiken, verhandelen of in bezit hebben is bij defensie verboden. Hierop staat ontslag (Yuri van Gelder). Drugs zijn verslavend en je wordt er afhankelijk van. Verder beinvloed het je gedrag. Op oefening, en erger nog, uitzending kan drugs je veiligheid en dat van anderen in gevaar brengen omdat je niet meer reageert zoals het zou moeten. Een stroomstootwapen doet het voorgaande allemaal niet. Ondanks dat het illegaal is is een militair wel bekend in het gebruik van wapens en kent het gevaar hiervan.

Het in het bezit hebben en/of verhandelen van stroomstootwapens is natuurlijk absoluut geen licht vergrijp. Het apparaat valt onder de wapenwet en het is verboden met zo'n ding op zak te lopen. Het is ook illegaal hierin te handelen zonder vergunning. We hebben hier dan ook te maken met de ultieme vorm van klassejustitie!!! Het kán toch niet zo zijn dat een militair die uit van de koningin een onderscheiding heeft gekregen wordt veroordeeld....!? DE Willemsorde behoort deze "held" dan ook direct te worden afgenomen én hij dient op een correcte manier veroordeeld te worden. Het is nl. godsonmogelijk dat er cocaïne IN een haar gevonden wordt wat niet vanuit het lichaam hierin terecht gekomen is! Je kunt net zo min cocaïne IN een haar krijgen door het er van buiten af op aan te brengen als (zoals als in tv-reclames wordt beweert) vitamine A of E in het haar krijgen door je haar met "vitamineshampoo" te wassen!!! Toegevoegd na 1 minuut: Oh ja,ook is een stroomstootwapen GÉÉN gadget zoals ik in een reactie las. Het is wel degelijk een verboden wapen!!!

Een stroomstootwapen is niet dodelijk, terwijl cocaine dat potentieel wel is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100