Mag je in saudi Arabie alcohol consumere als buitenlander?

Binnenkort ga ik naar Saudi Arabie, en ik ben benieuwd of je daar uberhaupt alcohol mag consumeren, als je zelf geen moslim bent

Weet jij het antwoord?

/2500

Alleen en uitsluitend in de daarvoor bestemde resorts waar buitenlanders verblijven. En zelfs daar is het niet altijd verkrijgbaar. Daarbuiten mag je nergens alcohol consumeren.

Pas erg op in die landen met alcohol. Je krijgt op de vlucht naar dat soort landen ook geen alcohol op het vliegtuig. Tegenwoordig worden buitenlanders enigzins ontzien van de wetten wat betreft alcohol in die landen, maar er zijn ook in het verleden mensen voor opgepakt, omdat ze alcohol consumeerden. Daarop staan straffen als zweepslagen. Dit klinkt misschien heel bruut, maar je hebt nou eenmaal te maken met cultuurverschillen tussen ons en het midden-oosten. In de hotels en kuuroorden wordt tegenwoordig, zoals hierboven staat wel alcohol geschonken. Toegevoegd na 1 minuut: Neem geenzins alcohol mee op straat. Dat is daar ronduit verboden.

Mij is vertelt door mensen die er zijn geweest dat het niet MAG maar het wel KAN op de meeste toeristische plekken.

In de compounds en resorts kun je gewoon alcohol krijgen. Niet en nooit daarbuiten. Het mag absoluut niet in het openbaar. En die Saudis drinken binnenshuis ook hoor! Gewoon stiekem. Zou ik als buitenlander nooit en te nimmer doen. Dat is me verteld door een vriendin van Saudische afkomst die hier gewoon drinkt en in SA dus binnen drinkt op behoorlijk heftige feesten als ik dat zo hoor. Ook moet ze buiten twee meter achter haar man met een hoofddoek op lopen. Binnen gaat hij gelijk weer af. Hier draagt ze er nooit een. Hartstikke hypocriet die Saudi Arabiers.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100